Urheilu

Amaretto Scoop teki kotimaiset kärkilukemat

Vermossa mentiin keskiviikkoiltana rivakkaa ravia, vaikka ilta viileni kovaa vauhtia yötä kohti. Kovinta kiirettä piti orimattilalaisruuna Amaretto Scoop, joka tekaisi kotimaan kaviourien kauden kärkilukemat kilometriajan 12,5 mailin matkalla kuolemanpaikalta. Myös Bite The Bullet oli hurjana hallitessaan kovimman sarjan jokaista metriä keulasta hyvällä täyden matkan volttituloksella 14,9.

Amaretton voittamassa Toto65-pelin avauskohteessa nähtiin upea taistelu voitosta. Ykkössuosikki Global Option, joka oli hurmannut ohjastajansa Erkki-Pekka Mäkisen kanssa viikkoa aiemmin Ruotsin ravipyhätössä Solvallassa, ja Amaretto painelivat koko matkan rinnakkain maaliin saakka. Ulkopuolella ravannut rutisti kirivaiheessa otteen, joka piti, vaikka eroa ei syntynyt paljoa.

– Jäimme takarivistä ensimmäisessä kaarteessa ilman vetoapua toiselle, ja siinä päätin että ajetaan sitten näin舡, Jyrki Tammimetsä, voittajan ohjastaja-valmentaja kertoi.

– Annetaan ainakin suosikille matsi. Loppukaarteessa tuntui että taidammekin voittaa, kun Erkki-Pekka avasi hevosensa korvatulpat. Se lisäsi heti vauhtia, mutta kun omanikin lisäsi heti yhtä lailla, ajattelin että hyvä tulee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bite The Bullet taas paiskasi heti oman tasoituskisansa kärkeen niin sanotulta juoksuradalta. Sen jälkeen ruuna hallitsi juoksu miten tahtoi, vaikka varsinkin toisella kierroksella kyyti oli kylmää. Kolmas 500 metrinen mentiin peräti 11,5-tahtia, ja suosikki Ranch Kelly alkoi siinä vaiheessa väistyä pieksämäkeläisen Pertti Hakkaraisen valmennettavan kupeelta vaikka hyvin tsemppasikin neljänneksi.

– Bite The Bullet on nyt niin hyvä kuin se voi olla, kehui ruunan vakiokuski Iikka Nurmonen, 22.

– Se on vielä astetta parempi vapaalta radalta ja varsinkin keulasta, ja olinkin päättänyt, että keulasta ajetaan, jos sinne päästään. Loppukurvissa se oli niin paineissaan, että oli pakko päästää, vaikka tiesin, että se on laiska yksin jäädessään. Tästä on hieno jatkaa.

Menestystä Vermosta keräsivät viime ajoilta tutut nimet. Dreambow ja Hannu Torvinen voittivat 2600 merin ryhmän myös kovalla ajalla 14,3. Voitto tuli Tom Erikssonin valmennettavalle niin helposti, ettei helpommasta väliä.

Kari Savolainen ajoi tällä kertaa Cruise Linellä Nuorten Sarjan ykköseksi. Paikka johtavan rinnalla ei osoittautunut kuolemanpaikaksi ruunalle. Usein Savolaisen hevosten ohjissa on nähty Juha Utala, mutta nyt Savolainen on itse ajanut ruunalla kaksi tolppaa peräkkäin. Tommi Kylliäinen voittaa Vermossa usein, niin tänäkin keskiviikkona. Nyt ajokkina oli Turoruutu, joka oli 65-pelin käytetyimpiä pankkeja. Se johti tosi vaivatta koko matkan.

Tamperelainen Erkki-Pekka Mäkinen jäi kakkoseksi Global Optionilla, mutta Mäkinen vei Teiskoon voitonkin, kun BWT Acrobat otti kirivoiton illan lopussa.

TS–STT–Riku Niittynen