Urheilu

Kurtbay toipui Rion karsintaregattaan

Silja Kanerva (vas.) ja Sinem Kurtbay, Lehtikuva/ Sami Halinen
Silja Kanerva (vas.) ja Sinem Kurtbay, Lehtikuva/ Sami Halinen

Suomalaisilla purjehtijoilla oli syytä riemuun jo ennen viimeisen maapaikkakarsintakilpailun alkua Palma de Mallorcalla. Silja Kanervan kumppanina 49er FX:ssä kilpaileva Sinem Kurtbay oli lauantaina vesillä ensi kertaa polvivammansa jälkeen ja vahvisti olevansa maanantaina kilpailukunnossa olympialuokkien regatassa.

– Testipurjehduksemme meni niin hyvin kuin voi. Alussa oli hitaampaa, mutta nopeasti meno lämpeni. Sekä myötä- että vastatuulikäännökset menivät hyvin. Jopa erikoismanööverit onnistuivat, Kurtbay kertoi tiedotteessa.

Mallorcan regatta on 49er FX- ja 470-luokkien purjehtijoille viimeinen tilaisuus hankkia maapaikka Rion olympialaisiin. 49erissa kilpailevat myös Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz.

Naisten 470-luokassa maapaikkaa tavoittelevat Niki Blässar ja Mikaela Wulff.

Regatassa on mukana myös olympiapaikan jo varmistaneet suomalaispurjehtijat. Tapio Nirkko (Finnjolla), Tuula Tenkanen (Laser radial), Tuuli Petäjä-Siren (RS:X) sekä Joonas ja Niklas Lindgren (miesten 470) kokeilevat Euroopan kauden avauksessa vauhtiaan.

Maapaikan Laser standardissa purjehtinut Kaarle Tapper on niin ikään kilpailussa mukana samoin kuin Laser radial -purjehtija Monika Mikkola.

TS–STT