Urheilu

Costello taas putkessa

Keskiviikkoillan Toto65-pelin odotetuin voittaja oli Costello. Suomenhevosori on voittanut nyt kaikki kolme kauden 2016 starttiaan, mutta mitenkään helposti voittoa ei Vermosta ollut saatavilla.

Seitsemänvuotias suomenhevoskyky keräsi voittoja hanakasti viime kaudellakin. Viime talven loppu ja kevään alku toivat muun muassa neljä voittoa peräkkäin sekä kahdeksan startin putken, jossa oli seitsemän ykköstilaa. Tämä alkukevät on ollut tosi lupaava myös, eikä se muuttunut keskiviikkoillan hirmuisen esityksen perusteella yhtään vähemmän kiinnostavaksi.

Kun lähtöä oli ajettu muutama sata metriä, oli jono venähtänyt vajaan 100 metrin mittaiseksi, ja Costello oli autolähdön suurimmalla numerolla 12 startanneena viimeinen. Oikotietä onneen ei ollut, vaan Ville Herttua ohjasti perheensä oriin puolitoista kilometriä ennen maalia kiertämään ulkoratoja. Siellä vihtiläisori Costello porskutti loppumatkan, mutta loppusuoralla se oli silti vahvin. Yllättäjä Sopun Haaste kiritti, mutta Ville Herttua sai tapansa mukaan istua rauhassa kärryillä. Costello osaa hommansa ja piti edun varmasti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tällaisen juoksun tuolta saattoi pelätä saavansa, Herttua pohti.

– Kyllä Costello oli taas älyttömän hyvä.

Kolmevuotistähdessä nähtiin vauhtia alusta loppuun. Siitä vastasi ennen kaikkea lupaava Ratu Royale Liedosta. Tamma otti vasta uransa avausvoiton, mutta se kiinnitti huomion jo viime vuoden hyvillä kaksivuotistuloksillaan. Ennen kaikkea se herätti ihastusta edellisessä startissaan mennessään Tampereella ikäisekseen ennen näkemättömän kovaa kilometriaikaan 13,1 mailin, mutta kakkoseksi jäätyään lukemat eivät päädy Suomen ennätysten listalle. Vain voitot lasketaan SE-tilastoissa.

Vermossa Vesa Santasen Ratu Royalea ajoi Ari Moilanen. Valjakko suorastaan suhahti keulaan ulkoradalta, ja myös lopussa sen vauhti oli terävintä. Ykkönen irtosi varmasti ennen suosikki MAS Archieta, joka kävi aina välillä Antti Teivaisen ohjastaman koittamassa ohitusta mutta joka kerralla siis turhaan.

TS–STT