Urheilu

Korisliigan päätöskierrokselle jäi panosta

Epa/ Bob Donnan
Epa/ Bob Donnan

Miesten Korisliigan runkosarjan päätöskierrokselle jäi panosta, kun kakkossijan ja viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo jäivät auki.

Ennen lauantain viimeisiä pelejä Kauhajoen Karhu ja Kouvolan Kouvot ovat tasapisteissä toisena ja kolmantena. Molemmat ottivat keskiviikkona kotivoitot, kun Karhu kukisti Salon Vilppaan 76–70 (36–38) ja Kouvot jatkoajan jälkeen KTP:n 97–93 (88–88, 46–36).

Jos Karhu ja Kouvot jäävät tasapisteisiin, vie Karhu kakkossijan keskinäisten pelien perusteella.

Vilpasta vastaan Karhun tehomiehinä kunnostautuivat Cade Davis 22:lla ja Bojan Sarcevic 16 pisteellä. Sherman Gay teki Vilppaalle 24 ja Monyea Pratt 12 pistettä.

Kouvolassa Ville Kaunisto nousi Kouvojen korikunkuksi 24 pisteellä. David Gonzalvez säesti 19 pisteellä. KTP:tä ei auttanut Devonne Gilesin 30 pisteen suursaalis eivätkä Darren Duncanin 16 pistettä.

Viimeisestä pudotuspelipaikastakin kamppaillaan tasaisesti, kun KTP ja BC Nokia ovat tasapisteissä ennen viimeisiä pelejä. KTP:n lailla BC Nokia hävisi paikallisderbyn, kun Tampereen Pyrintö haki Nokialta 75–68 (31–33) –voiton.

Tasapistetilanteessa BC Nokia nousee KTP:n ohi keskinäisten pelien perusteella.

Damon Williams oli Nokialla Pyrinnön tehokkain 20 pisteellä. Dragan Labovic nosteli isännille 16 pistettä.

Helsinki Seagulls otti 83-71 (43-28) kotivoiton Lapuan Korikobrista. Ottelun panos oli olematon, kun Seagullsin pudotuspelipaikka oli jo aiemmin käytännössä varma, kuten myös Korikobrien jumbosija ja putoaminen.

Jason Conley (17) ja James Sinclair (15) muodostivat isäntien tehoparin. Tuomas Viertola heitti vieraille 17 ja Dom Morris 16 pistettä.

TS–STT