Urheilu

Noora Räty putosi MM-joukkueesta

Kiekko-Vantaan maalivahti Noora Räty Mestiksen KiVa vs SaPKo -ottelussa Vantaalla 22. lokakuuta 2014. Lehtikuva/ Jussi Nukari
Kiekko-Vantaan maalivahti Noora Räty Mestiksen KiVa vs SaPKo -ottelussa Vantaalla 22. lokakuuta 2014. Lehtikuva/ Jussi Nukari

Maalivahti Noora Räty ei mahtunut Suomen naisten maajoukkueeseen maaliskuun lopussa Kanadassa käynnistyvissä MM-kisoissa. Kolmet olympiakisat ja kahdeksat MM-kisat Suomen maalilla pelannut Räty jäi helmikuun puolivälissä pois naisten EHT-turnauksen ottelusta loukkaantumisen takia, vaikka pelasi päivää aiemmin miesten Suomi-sarjaa.

– Ei vaan taso riitä! Räty kommentoi valintoja Twitterissä.

Räty oli loukannut polvensa pari viikkoa ennen EHT-turnausta. Vamman diagnoosi muuttui sivusidevammasta kierukkavammaksi muutama päivä ennen EHT-turnausta, ja samalla Räty sai luvan pelata. Räty kertoi unohtaneensa ilmoittaa asiasta maajoukkuevalmennukselle.

– Valintakriteereitä oli kolme, ja ne olivat kaikille pelaajille samat. Kyky pelata joukkueen pelitavan mukaisesti, kyky sopeutua erilaisiin rooleihin ja joukkueen yhtenäisyys, päävalmentaja Pasi Mustonen perusteli valintoja.

– Näillä kriteereillä on tehty kaikki valinnat. Ei se sen monimutkaisempaa ole, sen enempää en halua kommentoida, muut voivat tehdä tulkintoja, Mustonen sanoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

MM-joukkueen maalivahdeiksi Mustonen valitsi Anni Keisalan, Tiina Ranteen ja Meeri Räisäsen. Naisten jääkiekossa maalivahti- ja erikoistilannepelaamisen merkitys korostuu verrattuna miesten jääkiekkoon.

– Meidän erikoistilannepelaamisemme on hyvää, ja se on ehdoton edellytys menestykselle. Meidän kärkemme on eurooppalaisittain hyvä, Mustonen arvioi.

– Naisten jääkiekossa maalivahdit ovat niin hyvä verrattuna pelaajien maalinteko- ja laukaisutaitoon, että ylivoimalla on tehtävä maaleja, jos haluaa voittaa kärkimaat. Se ja fyysisyys ovat suurimmat erot miesten peliin, Mustonen vertasi.

Suomen pelaajista 16 kuului vuosi sitten MM-pronssia voittaneeseen joukkueeseen.

– Mitalista lähdetään tappelemaan, en voisi kuvitella mitään muuta tavoitetta. Tämä täytyy tietysti keskustella joukkueen kanssa, mutta en usko muuhun, Mustonen linjasi.

Suomi kohtaa MM-kisojen avausottelussaan Venäjän 28. maaliskuuta.

TS–STT