Urheilu

Nikkasen lottopäivä oli liikaa seiväskomeetta Murrolle

 Minna Nikkanen voitti naisten seiväskilpailun tuloksella 455 yleisurheilun SM-hallikilpailuissa Tampereella 27. helmikuuta 2016. Kuvassa Nikkasen suoritus, jolla hän ylittää korkeuden 455. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN
Minna Nikkanen voitti naisten seiväskilpailun tuloksella 455 yleisurheilun SM-hallikilpailuissa Tampereella 27. helmikuuta 2016. Kuvassa Nikkasen suoritus, jolla hän ylittää korkeuden 455. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Talven seivässensaatio Wilma Murto päihitti Minna Nikkasen hallikauden keskinäisissä kohtaamisissa 4–3, mutta tärkein yksittäinen titteli jäi lajia pitkään hallinneen Nikkasen taskuun.

Nikkanen voitti lauantaina Tampereella kahdeksannen peräkkäisen sisäratojen SM-kullan tuloksella 455. Tosin siihen hän tarvitsi sylikaupalla rimaonnea.

Nikkasen viimeinen yritys 435:stä ehdittiin jo hylätä, kun rima jäi pomppimaan kantimillaan. Eikä 445 ylittynyt yhtään helpommin.

– Vauhdinjuoksun heittely on ollut hallikauden ongelma. Tuloksesta puuttuu tosi paljon tällä hetkellä. Hyvä päästä taas treenaamaan, Nikkanen sanoi hallikauden päätöksestään.

Vasta 17-vuotias Murto on laittanut Nikkasen kunnolla selkä seinää vasten ensimmäistä kertaa vuosikausiin.

– Se tekee tosi hyvää, että on enemmän kilpailua. Ei tämä ole edes sama laji, jos vaan yksin hyppää, Nikkanen sanoi.

Ikäluokan maailmanennätyksen 471 hallikaudella hypännyt Murto jäi viimeisissä kolmessa kisassaan vaatimattomampiin tuloksiin. Tampereella ylittyi 435, tosin viimeinen yritys 450:stä oli lähellä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Hetken jo luulin, että rima pysyi ylhäällä, mutta ei sekään hyvä hyppy ollut. Juoksu ei kulkenut. Tuntui, että energiat loppuivat nopeasti, Murto kertoi.

Ilman Nikkasen viimeisen hypyn onnea Murto olisi voittanut ensimmäisen SM-kultansa pelkällä 435 ylityksellä.

– Minnalla oli tänään lottopäivä. Muutamassa rima pysyi tuurilla, mutta oikeaan suuntaan meni mestaruus tänään.

Murron harjoittelu jatkuu kotimaassa toukokuuhun saakka, jolloin hän suuntaa kolmeksi viikoksi Italiaan.

– Toivon, että kesällä pääsisi samalle tasolle, 465 ylitykseenkin olisin tyytyväinen.

Myllymäelle ennätyksellinen kultaputki

Jos venyi Minna Nikkasen mestaruusputki pitkäksi, niin omaansa rakentelee myös Ville Myllymäki 60 metrillä.

Myllymäestä tuli lauantaina ensimmäinen kolme peräkkäistä 60 metrin SM-kultaa voittanut miesjuoksija. Mestaruus irtosi täsmälleen samalla ajalla (6,74) kuin vuosi sitten.

– Alku olisi voinut olla parempi, mutta loppujuoksu oli helppoa, huhtikuussa Floridaan harjoitusleirille suuntaava Myllymäki sanoi.

Tasaiseksi povattu pikamatka repesi yllättävästi, sillä Otto Ahlfors jäi hopealle ajalla 6,80 ja Samuli Samuelsson pronssille 6,84.

Naisten pikamatkalla Jasmin Showlah hyödynsi lajivaltias Hanna-Maari Latvalan poissaolon ja pinkaisi tasaisen kisan voittoon ajalla 7,46.

Jonna Berghem jäi kakkoseksi samalla ajalla, eikä Anniina Kortetmaakaan jäänyt kuin sadasosan.

– Tänään oli se minun päivä ja oikeassa paikassa. Minua ei oltu lainkaan mainittu ennakkosuosikeissakaan, teki hyvää nousta sieltä takaa, Showlah iloitsi.

Mörö palasi ennätysvauhdissa

Lonkkavaivastaan toipunut Oskari Mörö juoksi talven ainoan hallikilpailunsa Tampereella ja voitti uransa toisen kultaisen mitalin 400 metriltä.

Aitajuoksija pinkoi 400 metrin sileällä halli-ennätyksensä 47,84 (48,28) ja jätti Jani Koskelan ja Markus Teijulan matalammille korokkeille.

– Tiesin, että 300 metriä kulkee, mutta loppu oli vähän vaikeaa, Mörö totesi.

Lonkkaansa syksyn kuntouttanut Mörö pääsi lajiharjoittelun pariin vasta tämän vuoden puolella Etelä-Afrikassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Lonkassa on nyt pitoa aivan eri tavalla, Mörö sanoi.

TS–STT