Moottoriurheilu

Salo suosikkina Mikkelin SM-ralliteille

Arkistokuvassa Juha Salo. TS/Jari Laurikko
Arkistokuvassa Juha Salo. TS/Jari Laurikko

Rallin SM-sarjassa SM1-luokan pistejohdossa ajava Juha Salo starttaa kauden toiseen SM-osakilpailuun luottavaisena.

Peugeot-kuski puolustaa perjantaina ja lauantaina Mikkelissä ja sen ympäristössä ajettavan SM Vaakuna-rallin voittoa.

Kaksikko ajoi kauden SM-avauksessa Rovaniemellä täydet pisteet ja samaa suoritusta he lähtevät uusimaan myös Mikkelissä.

Kauden toisen SM-osakilpailun lähtöluettelo on ilahduttavan kovatasoinen. On mielenkiintoista nähdä, kuinka rallin MM-sarjan WRC2-luokassa ajava norjalainen Ole Christian Veiby menestyy Skoda R5 -autollaan Suomessa tai mikä on Mitsubishin Jarkko Nikaran vauhti Mikkelissä.

Kristian Kiviniemi esittelee viikonloppuna uuden Citroen DS3 R5 -auton ja Rovaniemen SM-avauksen väliin jättänyt Ari Vihavainen tekee paluun sarjaan Mitsubishin WRC -autolla.

Koko katraan haastaa SM-pisteiden ulkopuolella FIA-luokittelemattomalla Mitsubishilla kotikilpailuunsa starttaava Jari Ketomaa.

- Voitosta lähdetään totta kai ajamaan. On rallin SM-sarjankin kannalta vain hyvä asia että sarjaan saadaan uusia autoja ja kilpailu sitä myöten kiristyy. Kun yleisesti ottaen puhutaan autourheilun taantumasta ja lamasta niin se ei näy ainakaan kahden ensimmäisen SM-rallin lähtöluettelossa. Hyvin on autoja mukana ja hyvä niin, Salo muistuttaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viime vuoden kisasta viisastuneena Mikkelissä ajetaan pätkät vain kertaalleen ja yleiskilpailun voitosta kilpailevat kuljettajat lähtevät pienillä lähtönumeroilla avaamaan reittiä.

– Mikkelin tiestö on korkeuseroineen kuljettajalle haastava ja mieluisa. Vuoroin on isoa ja pientä tietä. Vaativa kilpailu on edessä, joten fiilikset ja odotukset viikonlopun kisaan ovat korkealla, lähtönumerolla 2 reitille starttaava Salo sanoo.

Viikonlopun SM-ralliin Salo valmistautui ajamalla päivän mittaisen ennakkotestin.

– Kokeilimme autoon muutamia juttua ja sen, että tekniikka pelaa. Eipä muuta. Kaikki on valmista tulevaan. Voitosta taistellaan tosissaan, Salo lupaa.

Rallin SM-talvikauden toinen osakilpailu Vaakuna-ralli on kaksipäiväinen tapahtuma. Rallin avausiltana perjantaina ohjelmassa on kaksi (16,49 km) erikoiskoetta ja lauantaina kuusi (94,02 km) erikoiskoetta.

Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille perjantaina klo 19.01 ja saapuu yötauolle Mikkeliin klo 20.30 jälkeen. Ralli jatkuu lauantaina klo 10.01 alkaen ja maaliin Mikkelin torille voittajia odotetaan klo 18.30 alkaen.

Turun Sanomat, Mikkeli