Moottoriurheilu

Kallion MotoGP-testit kunnialla pakettiin

Mika Kallio tiedotustilaisuudessa Helsingissä. Lehtikuva/ Vesa Moilanen
Mika Kallio tiedotustilaisuudessa Helsingissä. Lehtikuva/ Vesa Moilanen

Mika Kallio, Alex Hofmann ja Randy de Puniet viettivät 18-20.3 työntäyteiset kolme päivää Espanjan Jerezin haastavissa olosuhteissa KTM:n MotoGP -testikauden avauksessa.

Edelliset testit oli ajettu Kallion ja Hofmannin toimesta Valenciassa viime marraskuussa ja tiimi odotti malttamattomana miten tehtaalla talven yli puurrettu kehitystyö näkyy pyörän suorituskyvyssä.

Kallio ja Hofmann urakoivat läpi torstain ja perjantain kylmissä ja märissä ajo-olosuhteissa ja lauantaina De Puniet hyppäsi Hofmannin pyörän puikkoihin ja viimeisteli testityön yhdessä Kallion kanssa suotuisan kelin viimein saavuttua espanjalaiselle radalle.

– Valitettavasti emme olleet kovin onnekkaita sään suhteen, mutta saimme kuitenkin epävakaatkin päivät käytettyä hyvin hyödyksi työskentelemällä ergonomian, elektroniikan ja pyörän ajettavuuden parissa, KTM-tiimin Mike Leitner summaili.

– Uudet tiimimme työskentelivät ensimmäistä kertaa yhdessä sadekelin olosuhteissa ja tiukkojen aikataulujen alaisena, joten se oli meille kaikille tärkeä harjoitus. De Punietilta saimme vielä hyviä lisäkehitysideoita kun rata viimein kuivui, joten näkisin että viikonloppu oli onnistunut.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Kaksi ensimmäistä testipäivää sujui osittain keliä manatessa, varikkoboksissa kehitystöissä, sekä ajaessa sadekelin renkailla. Monet näissä olosuhteissa saadut ideat saivat myönteisen vahvistuksen, kun sää viimein lauantaina parani ja pääsimme tositoimiin kuivalla radalla, Kallio kertaili.

– Testasimme pääosin keulimisen estoa, sutimisen estoa, erilaisia WP:n iskunvaimentimia ja keulan jäykkyyteen vaikuttavia ratkaisuja. Olen tyytyväinen viikonlopun antiin ja uskon, että saimme yhdessä muiden kuskien kanssa annettua paljon arvokasta palautetta tiimille.

– Pyörän pitäisi olla entistä paremmassa iskussa seuraavia testejä varten. Töitä on paljon vielä edessä pyörän kilpailukyvyn varmistamikseksi, mutta jos tämä olisi hirveän helppoa, niin kaikkihan näitä pyöriä tekisivät, Kallio tuumaili.

KTM:n MotoGP-tiimin seuraavat testit ovat reilun kahden viikon päästä 7-9.3. Espanjan Valenciassa.

Turun Sanomat, Jerez