F1

Uusi Ferrari radalle päivän etuajassa sunnuntaina

Kimi Räikkönen Meksikossa 30. lokakuuta. AFP/Clive Mason
Kimi Räikkönen Meksikossa 30. lokakuuta. AFP/Clive Mason

Ferrari esitteli suurten odotusten uuden F1-tykkinsä SF16-H -auton perjantaina iltapäivällä Maranellon tehtaalla, ja lauantaina illansuussa autoa kootaan ajokuntoon jo Katalonian Grand Prix -varikolla.

Ferrari on varannut Espanjan GP-radan yksityiskäyttöön sunnuntaiksi. Italialaistalli käyttää silloin ns. filmauspäivän kiintiönsä. Silloin autolla saa ajaa sata kilometriä, mikä Barcelonassa merkitsee 22 kierrosta.

Normaalia testiä ei pystytä ajamaan, koska käytössä ovat kuusi sekuntia kierroksella hitaammat näytösrenkaat. Niinpä päivä vierähtää kuvausten ohella vain uusien systeemien tarkastamisessa.

Kun Enzo Ferrarilta ammoin kyseltiin tuon tuosta, mikä on kaunein Ferrari, mikä Maranellossa on tehty, ”Il Commendatore” vastasi aina, että se on se seuraava Ferrari.

Nyt tuo kauneus ainakin korostuu uuden punavalkoisen auton kohdalla. Valkoista väriä on viimeksi ollut autossa näin paljon reilut 20 vuotta sitten.

– Olemme kaikki unelmoineet, mitä auto näyttäisi, kun saamme sen kokonaiseksi paketiksi, ja tässä se nyt on. Voimme olla todella ylpeitä tekemästämme työstä. Kaikki ovat hoitaneet hommansa fantastisesti siitä asti, kun käynnistimme suunnittelun lähes vuosi sitten. Nyt emme malta odottaa testien aloittamista Barcelonassa, tekninen johtaja James Allison suitsutti esittelyssä.

Barcelonassa sunnuntaina kummatkin kuljettajat kokeilevat autoa, mutta varsinaiset testit aloittaa Vettel, joka ajaa kaksi ensimmäistä päivää. Kimi Räikkönen pääsee töihin keskiviikkona ja torstaina.

Toisella testiviikolla kuljettajat vuorottelevat niin, että Räikkönen aloittaa.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA