Urheilu

Shefki Kuqilla on jatkossa tuplarooli PK-35:ssä

Puheenjohtaja Markku Hynninen, päävalmentaja Shefki Kuqi ja Pablo Counago PK-35 Vantaan tiedotustilaisuudessa 13. marraskuuta 2015. Tilaisuudessa kerrottiin organisaatiomuotoon liittyvistä muutoksista. Lehtikuva/ Jussi Nukari
Puheenjohtaja Markku Hynninen, päävalmentaja Shefki Kuqi ja Pablo Counago PK-35 Vantaan tiedotustilaisuudessa 13. marraskuuta 2015. Tilaisuudessa kerrottiin organisaatiomuotoon liittyvistä muutoksista. Lehtikuva/ Jussi Nukari

Shefki Kuqi tunnetaan tulisieluisena ex-jalkapalloilijana ja PK-35 Vantaan päävalmentajana. Tulevaisuudessa hänet tunnetaan myös yhtenä vantaalaisseuran omistajista.

PK-35 Vantaa kertoi perjantaina uusista omistusjärjestelyistä. Miesten joukkueen toiminta yhtiöitetään, ja osakkaiksi tulevat Kuqin lisäksi Pablo Counago sekä Markku Hynninen.

Counago on PK-35 Vantaan pelaaja ja Hynninen seuran puheenjohtaja. Kuqi ja Counago ovat ensi kaudella erikoisessa tuplaroolissa, sillä Kuqi jatkaa valmentamista ja Counago pelaamista PK-35 Vantaassa.

– Valmentaminen on ajatuksissani edelleen ykkösaihe, Kuqi sanoo.

PK-35 pelaa ensi kaudella jalkapalloliigassa, mikäli sen lisenssihakemukselle näytetään vihreää valoa. Liigapaikan siirtyminen osakeyhtiölle vaatii vielä Palloliiton hyväksynnän.

Hynnisen mukaan hänellä, Kuqilla ja Counagolla on yhtäläinen osuus perustettavassa osakeyhtiössä. Kuqin ja Counagon on määrä vastata osakeyhtiössä urheilullisesta puolesta ja Hynnisen talouden johtamisesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tämä toimenpide olisi tehty ilman liiganousuakin, Hynninen sanoo.

”Syntynyt taistelemaan ja tappelemaan”

PK-35 Vantaa nousi pääsarjaan liigakarsintojen kautta, joissa se pudotti kotkalaisen KTP:n. Suoritus oli hyvä, sillä PK-35:n resurssit ovat rajalliset.

– Kausi oli meiltä loistava. En ole tullut tänne pitämään hauskaa. Olen syntynyt taistelemaan ja tappelemaan. Joukkueeni taistelee myös liigassa, Kuqi sanoi Vantaalla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Liigalisenssihakemus on jätettävä 20. marraskuuta mennessä. Vantaalaisseuralla riittää töitä, jotta lisenssin ehdot täyttyvät. Hynnisen mukaan seuran ensi kauden budjetti asettuu liigan häntäpäähän.

– Vielä emme ole ihan maalissa. Jonkin verran on pelaajapalkkiota rästissä, ja verotilikin on vielä miinuksella, mutta nyt ei puhuta suurista summista. Nämä ovat ihan järjestettävissä olevia juttuja, Hynninen vakuuttaa.

PK-35 Vantaa kertoi myös, että seuran uusi myynti- ja markkinointijohtaja on Jari Hautala. Hän on työskennellyt muun muassa koripalloseura Kouvoissa toiminnanjohtajana.

TS–STT

Lue myös nämä yhteistyö­kumppanimme artikkelit