Moottoriurheilu

Kallio Racing kiinnitti villin kortin virolaiskuskin

Kallio Racing on solminut yhden kilpailuviikonlopun kattavan sopimuksen 17-vuotiaan virolaiskuljettajan, Hannes Soomerin kanssa Supersportin MM-starttiin Ranskan Magny Coursiin.

Alkuperäinen suunnitelma oli ajattaa Soomeria Niki Tuulen ja Eemeli Lahden kanssa EM Superstock 600-startissa, mutta lähtöruudukon ollessa jo täynnä, jouduttiin miettimään muita vaihtoehtoja.

– Olen seurannut Hanneksen ajamisia suhteellisen paljon tällä kaudella. Hondalla ajettavassa European Junior Cupissa (EJC) hyviä näyttöjä on ollut jo viime kaudelta saakka, sekä aikaisemmin meidän Superstock-pyörällä ajettu onnistunut testi osoitti vauhdin olevan hyvällä tasolla. Hannes on ajanut myös Viron mestaruussarjaa 600cc Hondalla, ja täysin vakiopyörällä hän on ollut todella kilpailukykyinen niin suomalaisia kuin virolaisiakin kilpakumppaneita vastaan, tiimipäällikkö Vesa Kallio taustoittaa.

Kallion mukaan Soomerin suunnitelmissa on siirtyä kokonaan 600cc-luokkaan mahdollisesti jo ensi kaudella. Soomer on ilman muuta yksi potentiaalinen kuljettajaehdokkaista myös Kallio Racingin riveihin, ja tiimipäällikkö näkeekin villin kortin kilpailun hyvänä mahdollisuutena nähdä nuoren virolaiskuljettajan potentiaali. Hyppy kovatasoiseen MM-sarjaan on toki iso haaste nuorelle kuljettajalle, varsinkin kun tiimi ja pyörä eivät ole vielä niin tuttuja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Supersport-pyörällä on se etu, että voimme seurata kuljettajan työskentelyä tarkemmin kun käytössämme on myös tiedonkeruu. Luokalla on myös harjoitteluaikaa enemmän kuin Superstock-luokassa, joten voimme oppia toisistamme mahdollisimman paljon yhden viikonlopun aikana. Uskon että meillä on mahdollisuudet pistesijoihin, mutta itse tulosta tärkeämpää on nähdä kuljettajan kyky työskennellä tiimin kanssa, Kallio lisää.

Soomer puolestaan kertoo olevansa todella kiitollinen Kallio Racingin tarjoamasta mahdollisuudesta ja haluaa ottaa viikonlopusta kaiken irti tulevaisuutta varten.

– Emme tiedä tarkkaan minkälainen tavoite tulisi viikonlopulle asettaa, mutta viikonlopun aikana minun on mahdollista nähdä tasoni MM-tasolla. Aion ehdottomasti tehdä parhaani ja haluan oppia mahdollisimman paljon viikonlopun aikana tulevaisuutta varten, Soomer kertoo.

Ranskan Magny Coursin osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna 2.-4.10.

Turun Sanomat, Valkeakoski