Moottoriurheilu

Lindholm ajoi palkinnoille Nürburgringillä

Vakioautojen Audi Sport TT Cupin Emil Lindholm (18) ylsi kauden parhaimpaansa Nürburgringillä Saksassa. Viikonlopun lähdöissä Lindholm ajoi sijat kolme ja neljä, ja nousi sarjan yhteispisteissä seitsemänneksi.

Viikonlopun ensimmäiseen osakilpailuun paalulta startannut Lindholm johti kisaa neljä ensimmäistä kierrosta, jonka jälkeen sarjan kaksi kärkinimeä Puolan Jan Kisiel ja Saksan Dennis Marschall nousivat väkisin suomalaiskuljettajan ohi. Kauden ensimmäinen palkintopallisija lämmitti kuitenkin mieltä.

– Ihan OK kisa. Vähän olin hermostunut ennen starttia. Kisa päättyi kolarin seurauksena punaisella lipulla. Minulla olisi ollut mahdollisuus ajaa toisesta sijasta, mutta turha jossitella. Tuloksena kauden ensimmäinen palkintopallisija ja se tuntui todella hyvältä.

Viikonlopun toiseen starttiin Lindholm lähti kakkosruudusta. Lähtö onnistui hyvin ja Lindholm piti paikkansa, kunnes turva-auto kutsuttiin radalle. Uusintalähdössä Lindholm menetti useita sijoja, mutta nousi lopulta neljänneksi.

– Ennen turva-autoa olin saanut eroa kolmantena ajavaan, mutta uusintalähdössä radan ensimmäisessä mutkassa jäin pussiin ja kavereita pääsi ohitseni. Kierrosta myöhemmin minulla oli vaihteiden kanssa alaspäin vaihtaessa ongelmia. Mutkasta ulos ajettaessa autossa ei ollut vetoa päällä ja taas autoja painui ohitseni.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Putosin kuudenneksi, mutta pääsin tekemään nousua vielä neljänneksi. Kilpailun toiseksi viimeisellä kierroksella rakensin ohituspaikkaa pääsuoran päähän, mutta kaveri sulki oven sisämutkaan, tilaa ei ollut, jouduin väistämään vasemmalle ja yritys epäonnistui. Toista mahdollisuutta ei enää avautunut, joten toinen palkintopallisija jäi sekunnin päähän.

Audi Sport TT Cupin osalta ympyrä sulkeutuu kolmen viikon kuluttua Hockenheimin radalla, josta sarja keväällä käynnistyi.

– Olen iloinen siitä, että vauhtini on tällä hetkellä kohdallaan. Sarjan viimeiseen osakilpailuun Hockenheimiin on kiva lähteä, koska olen ajanut radalla aiemminkin kilpaa. Nämä muut radat ovat olleet uusia tuttavuuksia. Uskon, että myös Hockenheimissa on hyvät mahdollisuudet ajaa palkintopallisijoista.

Audi Sport TT Cupin finaaliosakilpailut Hockenheimissa ajetaan 16.-18. lokakuuta.

Turun Sanomat, Nürburgring

Osakilpailu 9/12:

1. Jan Kisiel

2. Dennis Marschall –0,9 sekuntia

3. Emil Lindholm –2,0

...Joonas Lappalainen keskeytti

Osakilpailu 10/12:

1. Jan Kisiel

2. Dennis Marschall –3,0 sekuntia

3. Loris Hezemans –8,1

4. Emil Lindholm –9,2

Joonas Lappalainen ei startannut.

Pistetilanne:

1. Jan Kisiel 199

2. Nikolaj Möller Madsen 164

3. Dennis Marschall 163,5

4. Joonas Lappalainen 107,5

5. Christoph Hofbauer 105,5

6. Josh Caygill 96

7. Emil Lindholm 95