F1

Harjoituksen huilannut Bottas säästeli saderenkaita

Valtteri Bottas Singaporessa 18. syyskuuta. AFP/Mohd Rasfan
Valtteri Bottas Singaporessa 18. syyskuuta. AFP/Mohd Rasfan

Valtteri Bottaksen sadekelin testit jäivät 14 kierrokseen perjantaiaamun harjoituksissa Japanin Grand Prix -viikonloppuna. Iltapäivällä Williamsin suomalaiskuski ei lähtenyt enää radalle.

– Eipä ollut parhaita perjantaita meille. Tein ensimmäisissä treeneissä pari vetoa, ja niiden lopussa käyttämäni renkaat olivat jo erittäin heikossa hapessa. Emme olisi oppineet mitään autosta, jos olisimme ajaneet niillä vielä iltapäivällä.

– Siksi päätimme olla menemättä radalle, koska jos sattuisi satamaan lisää tänä viikonloppuna, emme halunneet ajautua tilanteeseen, että olisimme käyttäneet sadekelin pyörät loppuun. Ikävä juttu, Bottas selvitti.

Felipe Massa ajoi iltapäivällä kuusi kierrosta.

– Hän jatkoi ensimmäisen harjoituksen ohjelmaa, mutta kuten näimme, emme olleet niin kilpailukykyisiä märällä radalla. Se kävi vaan hankalammaksi, kun eturenkaat kuluivat loppuun, joten emme saaneet mitään kunnon tuloksia työstä, jota nyt teimme.

Bottas luottaa edelleen, että Williams-Mercedes on vahva kuivalla radalla Suzukassa.

– Olen varma, että nyt on eri juttu verrattuna Singaporeen. Jos ei sada, meidän pitäisi olla kilpailukykyisempiä.

Williamsilla oli vaikeuksia löytää toimivaa balanssia ensimmäisessä harjoituksessa. Bottas ja Massa hakivat eri säädöillä ratkaisua, ja vaihtoivat sitten päittäin kokeiluja toisella vedolla.

– Emme tehneet varsinaista läpilyöntiä, opittavaa jäi vielä aika tavalla sadekelistä, Bottas myönsi.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA