F1

MM-taisto taas teoriassa Rosbergin omissa käsissä

Nico Rosberg MM-taisto jatkuu. Epa/Herbert Neubauer
Nico Rosberg MM-taisto jatkuu. Epa/Herbert Neubauer

Lewis Hamiltonin kauden ensimmäinen keskeytys ja nollatulos merkitsi käytännössä sitä, että MM-taisto on teoriassa taas myös hänen tallikaverinsa Nico Rosbergin omissa käsissä.

Rosberg kavensi nelossijallaan eron Hamiltoon 41 pisteeseen. Kun jälljellä on kuusi kisaa, voittamalla kaikki Rosberg veisi mestaruuden tallikaverin tuloksista välittämättä.

Jos Hamilton voittaa toisen kerran peräkkäin Japanin Grand Prix’in ja Rosberg tulee toiseksi, ero kasvaa 48 pisteeseen, ja silloin Hamilton voittaisi mestaruuden, vaikka ei välttämättä saisi enää yhtään täysosumaa, kunhan pysyy tallikaverinsa tuntumassa lopuissa kisoissa.

Suzukaan Mercedeksen kuljettajat lähtevät suosikkeina, vaikka viime viikonloppuna Singaporessa kärsivätkin kauden kovimman rökityksensä. Hopeanuolet jäivät aika-ajossa yli sekunnin Ferrarista, ja myös Red Bull oli selvästi nopeampi. Kisassa Hamilton uskoi ajavansa palkinnoista, mutta se jäi todistamatta, kun mies joutui keskeyttämään teknisten vaikeuksien iskettyä ennen puoltamatkaa.

– Singapore oli outo viikonloppu, mutta olen nollannut tilanteen. Tämä on ollut uskomaton kausi tähän mennessä. Olen ollut kyllin pitkään mukana ymmärtääkseni, etten voi voittaa kaikkia kisoja. Joten nyt jätetään vain tuo viikonloppu taakse, ja siirrytään seuraavaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Japani on aina muistorikas viikonloppu. Tokio on suosikkipaikkojani, ja Suzuka kuuluu ehdottomasti maailman hienoimpiin kilparatoihin. Siellä on hyvä ohittaa, ja muutamissa legendaarisissa mutkissa on nähty historiallisia tapahtumia. Myös fanit ovat aivan uskomattoman innokkaita.

– Viime vuonna oli fantastista voittaa ensi kerran siellä, ja se on tavoitteeni nytkin. Paluu sinne palauttaa tietysti Jules Bianchin ajatuksiimme, ja toivotan voimia hänen perheelleen, Hamilton tuumaili.

Nico Rosberg oli viime vuonna paalulla Japanissa, mutta jäi kisassa kakkoseksi.

– Singaporen viikonloppu ei todellakaan ollut hyvä tiimille, mutta tiedän meidän kaikkien paiskineen kovasti hommia ymmärtääksemme, mitä siellä oikein meni pieleen, ja onkin hyvä, että pääsemme takaisin radalle saman tien. Suzuka on palkitseva rata, yksi parhaista koko moottoriurheilussa, ja todellinen testi kuljettajille.

– Sillä kierroksella kokee kaikenlaista huippunopeissa, keskinopeissa ja hitaissa mutkissa. Ensimmäinen sektori on kaikkein makein ajettava. Siinä on naulattava ajolinja tarkkaan, ja pienikin erhe maksaa paljon aikaa. Onb löydettävä hyvä rytmi, ja kun sen löytää, nauttii täysillä.

– Minulla ei ole ollut parasta onnea tällä radalla, mutta mikäs sen parempaa, jos se kääntyisi nyt tällä kertaa minun hyväkseni. Tietysti Jules ja hänen perheensä ovat meidän kaikkien mielessä. Hän pysyy sydämessä ikuisesti, Rosberg ruoti.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA