Moottoriurheilu

Kallio turhautui niin, ettei lippis mahdu päähän

Mika Kallio Argentiinan Grand Prix:ssa. Afp/Juan Mabromata
Mika Kallio Argentiinan Grand Prix:ssa. Afp/Juan Mabromata

Mika Kallio sijoittui Moto2-luokan aika-ajossa Silverstonessa 19:ksi. Hän jäi kärkiajan kaasutelleesta ja kotikisassaan paalupaikan ottaneesta Sam Lowesista lähes 1,3 sekuntia.

Kallion viikonlopun tarina on ollut valitettavan samanlainen kuin monesti tällä kaudella aiemminkin.

– Ei ole tänä vuonna kovin paljoa hymyilyttänyt. Meillä on ollut viikonlopusta toiseen samanlaisia ongelmia, joille emme oikeastaan edes voi mitään. Kaikenlaista olemme kokeilleet edes takaisin koko vuoden, emmekä ole saaneet mainittavaa muutosta suuntaan tai toiseen, Kallio kommentoi aika-ajon päätyttyä.

– Tänään aika-ajossa tuntui siltä, että on ihan sama, vaikka olisin ajanut vanteilla, niin tulos olisi sama. Erikoinen juttu, kun mikään säätö ei sinänsä vaikuta juuri mihinkään. Se tekee tilanteen hankalaksi. Vauhtini ei toisaalta ole kadonnut mihinkään. Olen ajanut kärkiaikoja niillä radoilla, joilla renkaat ja pyörä sattuvat toimimaan, Kallio kertoi tuntemuksistaan.

Kallio ajoi aika-ajonsa parhaan kierroksen jo neljännellä ajokierroksella, eikä sen jälkeen enää onnistunut kohentamaan aikaansa edes renkaiden vaihdon jälkeen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Vaihdoimme toiselle vedolle uudet renkaat, mutta aika ei parantunut. Teimme tänäänkin tiiminä kaiken, mihin pystyimme ja varikolla on totta kai vähän apea tunnelma. Kaikki ovat pettyneitä ja tietävät, mikä tilanne on. Ei auta, vaikka päällänsä seisoisi. Meillä on kuitenkin kisainsinöörin ja mekaanikon kanssa hyvin toimiva yhteispeli, Kallio kertoi tunnelmista tiimin sisällä.

Kallio myöntää avoimesti kuluneen kauden olleen hänen uransa turhauttavin ja jatkuvat huonot tulokset ovat pyörineet menestymään tottuneen kuljettajan ajatuksissa.

– Tämä ratamoottoripyöräily on raaka maailma siinä mielessä, että yksi huono kausi saattaa paketoida koko uran. Tällä hetkellä ei ole muita vaihtoehtoja kuin tehdä parhaansa joka kerta, kun nousee pyörän selkään ja tehdä mitä on tehtävissä. Jämäsijoista motivoituminen ei ole kuitenkaan helppoa viikonlopusta toiseen. Kamalinta on kuitenkin se, etten pysty nauttimaan ajamisesta, Kallio kertoi.

Viikonlopun aikana Silverstonessa on nähty paljon kaatumisia ja ulosajoja, joten puheet haastavasta MM-radasta pitävät paikkansa. Kallio toivoo kilpailupäiväksi sadetta, jotta pääsisi vielä yllättämään edestään lähteviä kuljettajia.

– Huomisen yllätyskortti voisi olla sadekeli, joka pistäisi pakan uusiksi. Rata on tosi vaikea ja pomppuinen, joten täällä sattuu paljon virheitä. Pyrin itse ajamaan huomenna ehjän kilpailun ja katsotaan, mihin se riittää, Kallio maalaili kilpailuasetelmia.

Moto3-luokan paalupaikan vei Jorge Navarro.

Turun Sanomat, Silverstone

Tulokset

Moto2:

1. Alex Rins Kalex 2.06,932

2. Alex Marquez VDS –0,092 sekuntia

3. Tito Rabat Kalex –0,405

4. Johann Zarco Ajo Motorsport Kalex –0,413

5. Sam Lowes Speed Up –0,457

6. Thomas Lüthi Kalex –0,533

7. Julian Simon Speed Up –0,553

8. Takaaki Nakagami Kalex –0,671

9. Randy Krummenacher Kalex –0,796

10. Sandro Cortese Kalex –0,894

11. Jonas Folger Kalex –0,950

12. Axel Pons Kalex –1,000

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

..18. Mika Kallio Italtrans Racing Team Kalex –1,414

Moto3:

1. Jorge Navarro Honda 2.12,440

2. Karel Hanika Ajo KTM –0,539 sekuntia

3. Danny Kent Honda –0,604

4. Efren Vazquez Honda –0,684

5. Isaac Vinales KTM –0,704

6. Alexis Masbou Honda –1,006

7. Enea Bastianini Honda –1,085

8. Romano Fenati KTM –1,108

9. Miguel Oliveira Ajo KTM –1,151

10. Brad Binder Ajo KTM –1,153

11. Fabio Quartararo Honda –1,410

12. John McPhee Honda –1,516