Moottoriurheilu

Vainionpää paras Turun teillä

Jussi Vainionpää oli Turun SM-rallin nopein. TS/Mikael Rydenfelt
Jussi Vainionpää oli Turun SM-rallin nopein. TS/Mikael Rydenfelt

Oululainen 24-vuotias Jussi Vainionpää oli lopulta tilannerikkaan Turun SM-rallin nopein.

SM1-luokassa Citroën DS3 R5- autolla ajava Vainionpää oli luokassaan selvä ykkönen, sillä toiseksi sijoittunut, mutta uransa parhaan SM-osakilpailun ajanut Huittisten Urheiluautoilijoiden Jarkko Hosike hävisi Mitsubishi Lancer Evo 9:llä reilun minuutin.

Ottamatta mitään pois Vainionpäältä pitää kuitenkin huomioida, että luokan SM-kärki, Karkkilan Urheiluautoilijoiden Juha Salo kärsi perjantaina teknisestä viasta ja menetti silloin mahdollisuutensa voittoon. Lauantain seitsemästä erikoiskokeesta Salo ajoi pohja-ajan kuudella.

– Oli hieno viikonloppu. En olisi uskonut, että johdan luokkaa perjantain jälkeen. Lauantaina oli pari tiukkaa tilannetta, mutta selvisin niistä. Lopussa mietin jo SM-pisteitä, mutta silti piti ajaa kunnolla loppuun asti, selvitti Vainionpää.

Säkyläläinen Hosike oli enemmän kuin tyytyväinen tulokseen.

– Toisten epäonni oli minun onneni, vähätteli Hosike suoritustaan. Lavamäki kakkosella en saanut vaihteita isompaan suuntaan. Sieltä oli kaksi pulttia irti, mutta ne eivät olleet pudonneet maahan, vaan saimme ne väännetyksi kiinni, Hosike kertoi.

Perjantaina SM2-luokan kärjessä ollut Kristian Kiviniemi jatkoi lauantaina samaa vauhtia, kunnes viidennellä erikoiskokeella hän ahnehti hiukan liikaa reitin sisäreunasta. Auto kolahti johonkin, jolloin etupyörä taittui alle. Luokan voittajaksi hän ajoi 1,3 sekunnin erolla Teemu Asunmaahan.

Turun Sanomat

PEKKA JÄRVIÖ