Pekingin yleisurheilun MM-kisat

Viestit olivat Jamaikan juhlaa

Jamaikan miesten viestijoukkueen yhteisselfie voittojuoksun jälkeen. Afp/Johannes Eisele
Jamaikan miesten viestijoukkueen yhteisselfie voittojuoksun jälkeen. Afp/Johannes Eisele

Usain Bolt ja Jamaika hallitsivat Pekingin MM-kisojen pikamatkoja Pekingin 2008 olympialaisista alkaneen menestyskauden malliin. Bolt saavutti lauantaina Jamaikan viestiankkurina jo 11:nnen maailmanmestaruutensa, kun hän ruhjoi kapulan kanssa etusuoran ylivoimaisella vauhdilla.

Jamaika voitti miesten pikaviestin ajalla 37,36. Aika paljastaa joukkueen vaihdot heikoiksi. Nesta Carterin ja Asafa Powellin vaihto meni pitkäksi. Powellin ja Nickel Ashmeaden vaihto meni pahasti päälle, ja Bolt odotteli tarpeettoman pienellä vaihteella kapulaa viimeisessä vaihdossa.

– Halusimme maailmanennätyksen, mutta siihen emme tällä kertaa yltäneet, Powell totesi.

– Otimme tänään iisisti. Säästimme paukut isompiin kekkereihin, Bolt suunnitteli jo Rion olympiavauhtia.

Yleisö unohti tällä kertaa Boltin ja keskittyi juhlimaan sensaatiomaisesti hopeaa juossutta Kiinan joukkuetta. Kiina nousi toiseksi, kun Yhdysvallat hylättiin ylipitkän vaihdon takia. Kanada sai näin pronssia.

Naiset jahtasivat ennätystä

Jamaika voitti myös naisten viestin, joten se menetti lyhimmillä pikamatkoilla vain naisten 200 metrin mestaruuden Hollannin Dafne Schippersille.

Jamaikan naisten joukkueessa juoksivat Veronica Campbell-Brown, Natasha Morrison, Elaine Thompson ja 100 metrin mestari Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Jamaikan loppuaika 41,07 on MM-kisojen ennätys, mutta Yhdysvaltain ME-aika 40,82 jäi saavuttamatta.

– Saimme sentään kisaennätyksen, mutta halusimme enemmän. Ehkä maailmanennätys tulee joku toinen kerta, Fraser-Pryce sanoi.

Yhdysvallat oli kilpailussa toinen ennen Trinidadia.

TS–STT