Urheilu

Kun ei ajattele, heittokin alkaa kulkea

Ukrainan Oleksandr Lypovyy (vas.) ja Suomen Petteri Koponen pitivät vauhtia yllä koripallon ystävyysmaaottelussa Helsingissä. Lehtikuva/ Mikko Stig
Ukrainan Oleksandr Lypovyy (vas.) ja Suomen Petteri Koponen pitivät vauhtia yllä koripallon ystävyysmaaottelussa Helsingissä. Lehtikuva/ Mikko Stig

Ennen viime vuoden MM-kisamatkaa Bilbaoon Suomen koripallomaajoukkue voitti vain yhden harjoituspelin. Silti päävalmentaja Henrik Dettmann sanoi Suomen pelanneen 舡helvetin hyvin舡.

Tänä vuonna Suomi on voittanut kahdeksasta harjoituspelistä kolme, mutta elokuun ensimmäisen päivän Ranska-ottelun jälkeen maajoukkue ei ole pelannut yhtään ottelua alusta loppuun tasaisen hyvin.

– Toisaalta kaksi vuotta sitten hävisimme viimeisen harjoituspelin Latvialle rumasti ja seuraavana päivänä taisimme hävitä 40 pinnaan suljettujen ovien takana pelatussa ottelussa. Silloin harmitti joka jätkää, mutta menimme Koperiin ja kaadoimme kovia maita, Petteri Koponen muistutti.

– Meidän täytyy pitää huolta, ettei meille tule hyvän olon tunnetta. Meidän täytyy aina mennä työnteon kautta. Meillä ei ole niin paljon talenttia kuin joillakin muilla joukkueilla, Koponen jatkoi.

Gerald Lee jr pääsi perjantain Ukraina-pelissä helpommalla kuin edellisessä pelissä, kun Kirilo Fesenko istui koko pelin vaihdossa.

– Tämä oli Ranska-pelin jälkeen parasta Susijengiä. Oli tietysti helpompi pelata, kun Fesenko ei pelannut, Lee sanoi.

Suomi on viime peleissä tuskaillut kaukoheittopelinsä kanssa. Ukrainaa vastaan kolmoset upposivat 34,6-prosenttisesti. Päävalmentaja Henrik Dettmann uskoi heittopelin paranevan, kun sitä ei enää ajatella.

– Tavoite oli pelata susi-intensiteelillä koko peli, ei ihan päästy, mutta ehkä yli puolet. Sillä tavalla väsytimme itsemme tarpeeksi, ettemme enää ajattele. Kun ei enää ajattele, heittokin alkaa kulkea, Dettmann letkautti.

TS–STT