Urheilu

Kiina pääsi kultakantaan MM-Pekingissä

Kesti seitsemän kilpailupäivää ennen kuin Kiina sai kultamitalitilinsä auki yleisurheilun MM-kisoissa Pekingissä. Kisaisännät nappasivat kaksoisvoiton naisten 20 kilometrin kävelyssä, kun ennakkosuosikki Liu Hong voitti ja Lu Xiuzhi ehti hopealle. Pronssin vei Ukrainan Ljudmila Oljanovska.

Liu oli edellisistä MM-koitoksista kahminut kaksi pronssia ja yhden hopean. Daegussa vuonna 2011 hän hävisi Venäjän Olga Kaniskinalle, joka on sittemmin kärynnyt dopingista.

Liu, 28, ja Lu, 21, repivät lähes puolen minuutin eron haastajiin jo puolimatkaan mennessä, ja sama ero pysyi loppuun asti. Maaliin kaksikko saapui rinta rinnan ja kellotti ajan 1.27.45.

Kun Liu ja Lu lähtivät Linnunpesässä kunniakierrokselle Kiinan lippuihin kääriytyneinä, heille riitti kysyntää yhteiskuviin riemuitsevien katsojien kanssa.

- Koin paljon paineita. Kiina ei ollut vielä voittanut kultaa, ja kaikki odottivat sitä. Olin valmistautunut hyvin, harjoitellut kovaa ja toivoin onnistuvani, Liu kertoi.

Kotiyleisön toiveita nostatti myös Guowei Zhang, joka jakoi miesten korkeushyppykarsinnan ykköstilan Kanadan Derek Drouinin kanssa. Kummatkin ylittivät 231 ilman pudotuksia. Loppukilpailu käydään sunnuntaina.