F1

Sopimusten pituus ei ratkaise

Fernando Alonso teki joulukuussa 2005 kolmivuotisen sopimuksen kausiksi 2007-09 McLarenin kanssa ja periaatteessa hänen pitäisi sen mukaan ajaa edelleen brittitallissa. Espanjalainen palasi kuitenkin riitaisan kauden jälkeen Renaultille jo viime vuonna.

Nyt Alonsolla olisi sopimus Renaultin kanssa ensi kaudesta, mutta se sisälsi mahdollisen aikaisen lähdön, mikä nyt toteutuu.

Nyt Alonsolla on sitten kolmivuotinen kiinnitys Ferrarille 2010-12.

Alonson tie Ferrarille oli tukossa niin kauan kuin Jean Todt toimi Maranellossa tallipäällikkönä. Todt vetäytyi Ferrarilta viime keväänä ja sen jälkeen pääjohtaja Luca di Montezemolo on tehnyt aktiivisesti töitä Alonson ja tämän pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Santanderin hankkimiseksi Ferrarille.

McLarenin odotetaan hyvin piakkoin julkistavan Kimi Räikkösen paluun brittitalliin. Räikkönen on voittanut urallaan 18 GP:tä, joista ensimmäiset yhdeksän McLarenilla ja seuraavat yhdeksän Ferrarilla.

Myös Renault on saanut jo Alonsolle korvaajan. Ranskalaismerkin johtokunta vaati, että talli tarvitsee yhden johtavista kuljettajista. Nimilistalla Alonson lisäksi olivat Räikkönen ja Robert Kubica. Kubica vitkutteli aikansa, mutta tarttui lopulta tarjoukseen.

Turun Sanomat, Suzuka

HEIKKI KULTA