Tasaisen lentopalloliigan mitalipeleihin uutta tunkua

Hurrikaani kiipeää ylöspäin

Hurrikaani Loimaan vahvat miehet: manageri Jaakko Haltia (vas.) taikaviittoineen, hakkuri Mark Dusharme ja päävalmentaja Ville Kakko.
Hurrikaani Loimaan vahvat miehet: manageri Jaakko Haltia (vas.) taikaviittoineen, hakkuri Mark Dusharme ja päävalmentaja Ville Kakko.

Turun Sanomat

SAKARI ITÄLÄ

Tänään käynnistyvän lentopalloilun SM-liigan suurin suosikki on Rovaniemen ylpeys Perungan Pojat, mutta sen jälkeen palkintopallilla tuntuu oleva tilaa. Yhtenä potentiaalisena ehdokkaana mitalipeleihin on Hurrikaani Loimaa, joka aloittaa kolmannen pääsarjakautensa.

Loimaalla sarjan alkua on odotettu nälkäisenä jo hyvän aikaa. Koko joukkueella on mukava kutina sormenpäissä.

Päävalmentaja Ville Kakko on suorastaan malttamaton. Hänen joukkueensa on muuttunut viime keväästä aika tavalla. Hurrikaani on nuorentunut melkeinpä radikaalisti.

– Tämä on haluamani näköinen joukkue. Mielestäni omille nuorille pelaajille on annettava mahdollisuus näyttää kyntensä. Se on sitä jatkuvuutta, jota jokainen palloilujoukkue tarvitsee, muistuttaa Kakko.

Hallittu
rakennemuutos

Päävalmentaja on hallitun rakennemuutoksen puolustaja. Hänen painajaisensa olisi joukkueen kertarysäyksellä tehty täysremontti.

Pitkäjänteisyys kuuluu myös Kakon avaintermeihin. Hän itse teki kolmen vuoden valmennussopimuksen Hurrikaani Loimaan kanssa.

– Jokainen valmentaja on omanlaisensa ja joukkueen pelitapa on valmentajannäköinen. En näe, että menestysresepti löytyisi tempoilevilla vaihdoksilla. Menestyminen vaatii aikaa, sitä ei voi saada tuosta noin vain, ei edes isolla rahalla, tietää Kakko.

Yksi syy sarjakauden alun suorastaan malttamattomaan odotukseen on hyvin tehdyt kesätyöt. Hurrikaanit haluavat korjata hikisten kesätreenien hedelmiä.

– Ensimmäinen ottelu kieltämättä jännittää aika tavalla. Sitten kun siitä on selvitty, jännitys laukeaa ja pääsee sisään sarjaohjelman arkirutiiniin, tunnustaa Ville Kakko.

Sato korjataan
keväällä

Päävalmentaja Kakko toivoo, että hyvä valmistautuminen myös palkittaisiin.

– Olisi varsin piristävää, että liigan kärjessä tapahtuisi muutoksia. Sarja näyttää olevan ennakolta hurjan tasainen. Mahdollisuuksia erinäisiin vallankeikauksiin on. Toivon sydämestäni, että joukkueet, jotka ovat harjoitelleet täysipainoisesti kesän, menestyisivät Se olisi positiivinen signaali erityisesti nuorille pelaajille työn teon merkityksestä. Liigassa kun on joukkueita, joiden kesätreenit ovat olleet vähän sitä sun tätä. Liigalle ei ole kovin hyvää mainosta, jos menestystä kauhotaan vanhasta muistista, syksyllä vasta ruvetaan töihin. Ikään kuin se riittäisi, murehti Kakko.

Hurrikaani Loimaan managerilla Jaakko Haltialla on myös vakaa usko omiensa menestykseen. Mitaleista ei vielä puhuta mutta suunta on määrätietoisesti ylöspäin.

– Lentopallobuumi jatkuu Loimaalla. Meillä on ehkäpä koko maan paras kotiyleisö, sen edessä ei voi olla syttymättä. Meillä on kolmen kohdan mittari, jolla menestystämme mittaamme. talous, yleisömäärän kehitys ja tietenkin pelillinen tulos, kertoi Haltia.

Loistavaa
markkinointia

Joukkueen markkinointi on parasta A-ryhmää. Viime kaudella Hurrikaani Loimaa palkittiin markkinoinniltaan parhaana seurana. Palkintona oli 5 000 euroa.

Yleisömäärä on selvästi liigan keskiarvon yläpuolella, 780 katsojaa. Jo ensimmäisen kauden jälkeen kotisalin istumapaikkaliput vietiin käsistä. Oli rakennettava lisää katsomotilaa. Nykyisellään halli vetää yli tuhatpäisen yleisön.

– Viime kaudella olimme kuudensia. En näe mitään estettä emmekö voisi parantaa sijoitustamme, vaikkapa mitalipeleihin asti, arvioi Haltia.

– Hurrikaani Loimaan vahvuus varsin suuri pelaajarinki. Kesätreeneissäkin oli joka kerta vähintään 12 pelaajaa. Joukkueen yhdysvaltalaisen hakkurin Mark Dusharmen pelivire aina pieni arvoitus. Parhaimmillaan aivan pitelemätön mutta hyvänä päivänä saamaton. Mies pitää kuulemma suututtaa ennen ottelua. Kuka nipistäisi Markia?

Hurrikaani Loimaa aloittaa sarjan vieraissa. Se kohtaa keskiviikkona Valkeakoskella Isku-Veikot.