F1

Joka toinen kuski vaihtaa tallia

Formula 1 -kautta on jäljellä kolmen Grand Prix -kisan verran. Saman verran pitkiä jäähyväisiä nykyisen tallinsa kanssa on viettämässä toistakymmentä tämän hetken kilpakuljettajista.

Siirtomarkkinat ensi vuodelle ovat ennätysmäisen vilkkaat.

Ennusteet ovat vahvat, että Fernando Alonsosta tulee Ferrarin uusi tähti, kun Kimi Räikkönen palaa verestämään voitokkaita muistoja McLarenilla, Nico Rosberg lähtee saksalaistamaan Brawnia ja Robert Kubica siirtyy kipparoimaan Renaultin laivuetta.

Nykyisistä kärkitalleista vain Red Bull jatkaa samalla parivaljakolla – Sebastian Vettel ja Mark Webber – kuin tällä kaudellakin.

Uusintataisto
kaudesta 2007

Pikantti piristysruiske ensi vuodelle olisi, jos mestaruudesta ajaisi sama kvartetti kuin kaudella 2007 – mutta eri pareilla.

Kun Räikkösestä silloin tuli mestari Felipe Massan tallikaverina, McLarenilla Lewis Hamilton ja Alonso jäivät tittelistä vain pisteen päähän.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Silloin nelikosta mestari entuudestaan oli vain Alonso. Nyt näyttää, että McLarenilla on heittää tulee kaksi mestaria – Räikkönen ja Hamilton – kun Ferrarilla on Alonso ja yksi hitusta vaille mestari Massa.

Testitauosta
omat pulmansa

Talliyhdistys FOTA on sopinut, että talvitestejä kavennetaan ja käytännössä ajamiset alkavat vasta 1.helmikuuta. Yhteistestejä Jerezin ja Barcelonan radoilla ajetaan 15 päivää ja kukin saa käyttää vain yhtä autoa päivässä.

Huippusiirtojen kannalta tämä merkitsee tiettyä pulmaa erityisesti Alonsolle, Rosbergille ja Kubicalle, jotka pääsevät ottamaan tuntumaa uusien talliensa autoihin vasta muutama viikko ennen kauden alkamista 14.maaliskuuta Bahrainissa.

Räikkönen on ajanut viisi vuotta McLarenilla ja tallin suunnitteluporras tietää kyllä tarkkaan, miten tarkasti tottelevaa keulaa Kimi vaatii autoltaan.