Urheilu

Loimulle hakkuri Meksikon maajoukkueesta

Meksikon maajoukkuehakkuri Daniel Vargas pelaa ensi kaudella Raisiossa. Kuva: Raision Loimu
Meksikon maajoukkuehakkuri Daniel Vargas pelaa ensi kaudella Raisiossa. Kuva: Raision Loimu

Lentopallon Mestaruusliigassa neljänneksi viime kaudella sijoittunut Raision Loimu on solminut pelaajasopimuksen Meksikon maajoukkuehakkuri Daniel Vargasin kanssa.

28-vuotias ja 199-senttinen Vargas pelasi viime syksynä Puolan MM-kisoissa Meksikon joukkueessa.

Loimun manageri Jukka Rajakangas on tyytyväinen hankintaan. Tavoitteena oli löytää kokenut maajoukkuetason hakkuri ulkomaille hakeutuvan Urpo Sivulan tilalle.

– Upi keskittyy nyt maajoukkuepeleihin ja hakee paikkaa ulkomaiden kentille ensi kaudeksi. Toivottavasti hän löytää hyvän seuran ulkomailta, sillä olisihan se harmillinen tilanne, jos hän onkin syksyllä vapaana. Emme vain voi jäädä tässä vaiheessa odottamaan sitä mahdollisuutta. Onneksi löysimme hyvän miehen tähän tärkeään postiin, Rajakangas sanoo.

Vargas on pelannut urallaan pääosin kotimaansa pääsarjassa, muun muassa Pumasin joukkkueessa. Viime kaudeksi hän vaihtoi Kyprokselle ja edusti Anagennisi Deryneiaa.

– Olen todella iloinen ja motivoitunut tästä haasteesta. Tiedän että Suomessa on laadukas liiga, jonka taso on laaja. Ja maajoukkue on maailmassa 20 parhaan joukossa, joten sekin kertoo hyvästä tasosta. Olen saanut jotain tietoja ystävältäni (Jose Luis Martell), joka pelasi Suomessa aiemmin, kertoo Vargas.

Loimun kaikkien aikojen ensimmäisen meksikolaispelaajan matkustusaikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta mies saapunee Suomeen elo-syyskuussa.

TS