Mickelson löi maukkaan voiton Atlantassa

Phil Mickelson otti Atlantassa kauden kolmannen voiton.
Phil Mickelson otti Atlantassa kauden kolmannen voiton.

Yhdysvaltain golfkiertueen huipennus sujui Atlantassa kuin käsikirjoituksesta. Kiertueen mestaruusturnauksen kärkeen pinnistivät maapallon taitavimmat pelaajat. Phil Mickelsonin loppukiri oli sunnuntaina mainio, ja hän käänsi kahden lyönnin takaa-ajoaseman kolmen lyönnin voitoksi ennen maailmanlistan ykköstä Tiger Woodsia.

Mickelsonin kausi on ollut katkonainen. Mickelsonia koeteltiin kovasti kevään jälkeen, kun kahdelta hänen läheiseltään, vaimolta ja äidiltä, diagnosoitiin rintasyöpä. Mickelson kertoi, että molempien pitkän ajan ennuste on hyvä, vaikka päivittäin onkin kovia hetkiä.

Mickelson voitti kauden aikana kolmasti. Kaikkiaan hänellä on 37 voittoa PGA-kiertueelta. Tämänkertainen voitto palautti hänet maailmanlistalla toiseksi Woodsin jälkeen.

Sunnuntain kierrosta häiritsi ikävä tuuli. Mickelsonia se ei juuri haitannut, sillä hän käytti kierrokseen 65 lyöntiä eli alitti parin viidellä. Vaikka Woods jäi tällä kertaa toiseksi, hän voitti FedExCupin pistetilaston ja 10 000 000 miljoonan dollarin ykköspalkinnon.