Salo päätti SM-rallikauden voitokkaasti

Seitsemän osakilpailua käsittänyt rallin SM-sarja vietiin tänään päätökseen Mitsubishi-kuski Juha Salon tahdissa. Salo otti ykkössijan kokonaiskilpailun mestaruuden jo aiemmin varmistaneen mikkeliläisen Jari Ketomaan edellä puolen minuutin erolla.

– Ei ollut ongelmia tässä kilpailussa. Ehdottomasti tämä tulos tyydyttää, sillä nämä kahdessa sarjan viimeisessä osakisassa ajetut voitot ovat erittäin mieluisia, karkkilalainen Salo myhäili.

Subaru-kuski Ketomaa ei harmitellut parin viimeisen osakilpailun tappioillaan. Hän pystyi Hyvinkäällä muutamaan pohja-aikaan, mutta Salon tasaisuus oli liikaa.

– Totta kai täytyy tyytyväinen olla, sillä siitä on lähes kaksikymmentä vuotta, kun jokin muu automerkki kuin Mitsubishi on mestaruuden ottanut, Ketomaa iloitsi.

SM-pronssia nelivetoisissa vei Janne Tuohino Peugeotilla. Hän pystyi lopussa kuittaamaan Mitsubishia kuskanneen Jukka Ketomäen ohi. Ketomäki oli ajamassa hienoa kisaa, kunnes epäonni puuttui peliin.

– Nyt hatuttaa oikein urakalla. Koskaan ei ole tuntunut näin kurjalta. Kaikki hupeni viimeistä edellisellä pätkällä rengasrikkoon.