Urheilu

Vettelin MM-taistelu koki takaiskun Singaporessa

Formula ykkösten kuljettajien mestaruustaistelu on jäämässä Brawn-tallin Jenson Buttonin ja Rubens Barrichellon väliseksi.

MM-sarjassa Brawn-kaksikon jälkeen kolmantena oleva Red Bull -tallin Sebastian Vettel menetti Singaporen gp:ssä mahdollisuuden taistella kisan voitosta ja kaventaa piste-eroa tuntuvasti Buttoniin. Hän sai varikon läpiajorangaistuksen ylinopeudesta toisella varikkokäynnillä ja sijoittui neljänneksi. Ero Buttoniin kutistui vain pisteellä, kun Button oli viides ja Barrichello kuudes.

Keinovalossa ajetun iltakisan voittoon ajoi paalulta lähtenyt McLarenin Lewis Hamilton ennen Toyotan Timo Glockia. Vettel ajoi pitkään McLarenin brittikuljettajan takana toisena, mutta putosi varikkorangaistuksen ansiosta neljänneksi.

Button johtaa sarjaa 15 pisteellä ennen kuudenneksi Singporessa ajanutta Barrichelloa. Vettel on jo 25 pisteen päässä Buttonista, kun ajamatta on kolme kilpailua.

Suomalaisittain kisa oli vaisu. Heikki Kovalainen tuli maaliin seitsemäntenä, Kimi Räikkönen oli kymmenes ja Nico Rosberg yhdestoista.