Åland United varmisti naisten jalkapallomestaruuden

Åland United on varmistanut ensimmäisen mestaruutensa naisten jalkapalloliigassa. Hongan 3–5-tappio Pietarsaaren Unitedille siivitti Åland U:n tavoittamattomaan 11 pisteen johtoon, kun kautta on jäljellä kolme ottelua.

– Näin kävi, tämä on fantastista, päävalmentaja Robert Dahlin sai sanotuksi puhelimitse juhlan keskeltä joukkueen bussimatkalta vierasottelusta Ilvestä vastaan.

Paluu Tampereelta Lemlandiin olisi saattanut olla astetta ankeampi, jos liigakakkonen Honka ei olisi romahtanut kotonaan Pietarsaaren Unitedille. Vasta espoolaisten tappio takasi Åland U:lle tavoittamattoman 11 pisteen johdon, sillä Ilves aiheutti mestareille aiemmin lauantaina kauden avaustappion.

– Harmittaa. Johdimme 1–0 ja olimme parempi joukkue, mutta sitten tuli ulosajo ja Ilves sai tasoituksen aikaisin, Dahlin kertasi Ilveksen 2–1-voittoa.

Åland U päätti kolme edellistä mestaruutta voittaneen Hongan valtakauden suvereenisti. Tappio Ilvekselle oli seuralle vasta kauden toinen pistemenetys: 19 ottelusta kasassa on 17 voittoa, yksi KPV-tasapeli ja tuoreimpana tappio Ilvekselle.