F1

Alonso ja Webber järjestivät manageripulmat

Fernando Alonson ja Mark Webberin manageriasiat ovat nopeasti järjestyneet, kun Flavio Briatore ei elinikäisen toimintakieltonsa vuoksi voi enää hallita heidän sopimusoikeuksiaan.

Alonson managerina on toiminut viime vuodet Luis Garcia Abad, mutta Briatoren asiointitoimisto on pitkäaikaisen sopimuksen myötä kuitannut 20-25 prosenttia maailmanmestarin tuloista. Myös Alonson ensimmäinen manageri Adrian Campos rokottaa edelleen viisi prosenttia hänen tuloistaan.

Kansainvälinen autoliitto FIA edellyttää linkin katkaisemista Briatoreen ennen kuin myöntää Alonsolle MM-sarjaan vaaditun superlisenssin ensi kaudeksi.

Alonso ilmoitti Singaporessa, että hänellä ei ole mitään lisenssiongelmia, kun managerina ensi vuonna on Garcia Abad.

Myös Mark Webber on katkaisemassa sopimuksensa Briatoren kanssa ja ilmoittaa jatkossa hoitavansa itse omat neuvottelunsa.

Heikki Kovalaisen sopimusasiat ovat siirtymässä Didier Cotonin ja Mika Häkkisen Aces -firmalle.

Alonso pitää
voitosta kiinni

Alonso kieltäytyy puhumasta Singaporen viime vuoden kisasta, mutta sanoo pitävänsä itseään edelleen sen voittajana.

– Sanokaa, mitä sanotte, mutta katson edelleen voittaneeni sen kisan. Luotan täysin Renaultiin ja nyt on vaan aika mennä eteenpäin. Se kisa on menneisyyttä. Olemme nyt Singaporessa vuonna 2009, emme enää vuonna 2008.

– Olen tyytyväinen, kun kaikki on selvitetty – myös minun osaltani. En ollut osallisena missään viime vuonna ja se on siinä. Minä elän nykyisyydessä ja elän aidossa maailmassa.

– On monta tulkintatapaa, miten voittaa kisan. Se ulosajo oli hyvin aikaisessa vaiheessa. Kisa oli pitkä. Autoni toimi hienosti, enkä tehnyt yhtään virhettä, Alonso muistutti.

Turun Sanomat, Singapore

HEIKKI KULTA