Gretzky jätti Phoenixin päävalmentajan paikan

Jääkiekkolegenda Wayne Gretzky kertoo eronneensa NHL-seura Phoenix Coyotesin päävalmentajan pestistä. Eroa ehdittiin jo aavistella, sillä taloudellisesti ahtaalla olevan seuran omistajakuviot ovat sotkeneet Coyotes-pasmat.

– Tämä oli vaikea päätös, jota olen miettinyt pitkään ja hartaasti. Toivoimme kaikki, että seuran omistajatilanteeseen saataisiin selvyys aiemmin tässä kuussa, mutta päätöstä ei ole tullut. Ja koska kumpikin omistajaehdokas on tehnyt selväksi, etten kuulu heidän tulevaisuuden suunnitelmiinsa, pyysin toimitusjohtaja Don Maloneyta etsimään minulle korvaajan, Gretzky selvitti nettisivustollaan.

NHL:n kaikkien aikojen tehopisteykkönen Gretzky, 48, valmensi Coyotesia vuodet 2005–2009. Hänen alaisuudessaan seura voitti 143 peliä, hävisi 161 ja pelasi 24 tasan. Pudotuspelit jäivät haaveeksi kaikilla neljällä kaudella.

Coyotes ei ole vielä ilmoittanut uutta päävalmentajaa. Nyt joukkuetta luotsaa kakkosvalmentaja Ulf Samuelsson, ja tällä viikolla seura ilmoitti palkanneensa NHL:ssä viimeksi kaudella 2001–2002 päävalmentajana toimineen Dave Kingin apulaisvalmentajaksi.