F1

Montezemolo vihjaili Kimin lähtölaskennasta

Ferrarin formula 1 -komentaja Luca di Montezemolo ilmoitti keskiviikkona ensimmäistä kertaa virallisesti, että Kimi Räikkösen jatko Maranellon miehistössä ensi kaudella on epävarmaa.

Firenzessä di Montezemolo vahvisti toimittajille, että ainoa varma kuljettaja ensi vuonna Ferrarilla on Felipe Massa – vaikka brasilialaisen kuntoutumisesta entiseen ehoonsa ei kukaan voi tässä vaiheessa antaa täysiä takuita.

– Varmaa on, että meillä on ensi vuonna brasilialainen kuljettaja, joka on ansainnut toisen mahdollisuuden. Jumalan kiitos hän on kunnossa. Mitä muuhun tulee, mietimme parasta ratkaisua, di Montezemolo tokaisi.

On selvää, ettei di Montezemolo mitenkään halua antaa vaikutelmaa Massan tallipaikan vaarantumisesta – oli hänen suoritustasonsa jatkossa sitten mikä tahansa.

Massan tallikaveri on siten joko Fernando Alonso tai Kimi Räikkönen. Kaiken viime kuukausien kohinan jälkeen on pakko uskoa, että siinä pidemmän korren vetää Alonso, joka päätukija Santander-pankki aloittaa Ferrarin suursponsorina ensi vuonna.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Espanjalainen vai suomalainen kuljettaja? Siitä päätetään lähiviikkojen aikana, di Montezemolo ilmaisi asian La Stampa -lehdessä.

Räikkönen on viime kisoissa todistanut jälleen kerran, miten Ferrari menestyy parhaiten, kun se keskittyy vain toiseen kuljettajaansa. Massan loukkaannuttua Räikkönen on kerännyt eniten MM-pisteitä neljästä viime kisasta.

Ferrari ei ole ollut kärkäs ajattamaan kahta supertähteä tallikavereina sen jälkeen, kun Alain Prostin ja Nigel Mansellin kemiat eivät sopineet alkuunkaan yhteen kausilla 1989-90.

Poikkeuksena Prostin ja Mansellin tilanteeseen Ferrarin ongelmana on nyt Räikkösen kanssa allekirjoitettu koko MM-sarjan kallein sopimus kaudesta 2010. Se tehtiin vuosi sitten Italian GP-harjoitusten välillä 12.syyskuuta klo 12, kun di Montezemolo ja Räikkönen vetivät nimensä jatkosopimukseen.

Näin Alonson tuominen Massan tallikaveriksi Ferrarille ei tapahdu sormia napsauttamalla. Kun di Montezemolo sanoo, että lähiviikkojen aikana on paljon pohdittavaa, se tarkoittaa myös merkittävää taloudellista korvausta, jonka Räikkösen sopimuksen mahdollinen irtisanominen aiheuttaisi.

Pääjohtajan julkinen ulostulo kuitenkin on vahva enne siitä, että Räikkösen lähtölaskenta on käynnistetty. Ferrarin sisäpiirissä asiaa ei puida, koska koko päätösvalta keskittyy di Montezemololle.

Voittajatalleista
löytyisi paikkaa

Kuten vaikkapa Brawnille tai McLarenille.

Turun Sanomat, Singapore

HEIKKI KULTA