Moottoriurheilu

Mosley vannoo Todtin nimeen

F1-sähkeet 23.9.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n jättävä puheenjohtaja Max Mosley tarjosi jälleen taustavoimaa Ferrarin entiselle tallipäällikölle Jean Todtille hänen postinsa perimiseksi.

Todt on Singaporen F1-kisassa paikalla ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun lähti puheenjohtajavaaliin mukaan.

– Jean tekisi paljon parempaa työtä minuun verrattuna monella tapaa. Hän ei myöskään järkyttäisi F1-talleja niin paljon, Mosley vakuutti.

– Kaikki toimisi Todtin alaisuudessa sveitsiläisen käkikellon tarkkuudella ja todella reilusti, rehellisesti, avoimesti ja läpinäkyvästi – juuri kuten pitääkin, Mosley suitsutti.

Todtin rahanheitolla arpomat voittajat Pariisi-Dakar -rallissa ja Ferrarin tallipäällikkönä antamat tallimääräykset Rubens Barrichellolle Mosley haluaa painaa villasella.

– Kaikki nuo jutut Jean teki kuitenkin sääntöjen puitteissa ajankohtaan nähden ja ne olivat hänen oman tallinsa parhaaksi. Kun Jean työskenteli Peugeotilla, niin se oli sataprosenttisesti Peugeot. Kun taas Ferrarilla, se oli sataprosenttisesti Ferrari. Kun hän toimii FIA:ssa, se on sataprosenttisesti FIA.

Mosleyn paikkaa toisena ehdokkaana tavoittelee Ari Vatanen, joka rakentaa kampanjansa uudistukseen, mitä FIA monen mielestä kaipaisi.

TS/Lontoo