F1

110 prosentin suoritustasoa

Manageri Steve Robertson kiittelee Kimi Räikkösen ylittäneen autonsa suorituskyvyn viime kisoissa.

– Monzassakin kaikki näkivät, miten Kimi sai takuuvarmasti kaiken irti – ja vähän enemmänkin – autostaan. Se oli 110 prosentin suoritus, vaikka podium lopulta tulikin lahjana. Ilman 110 prosentin suoritusta Kimi ei kuitenkaan olisi ollut niissä asemissa, mistä kolmanneksi päästiin.

Ferrarin tallipäällikkö Stefano Domenicali korosti tyytyväisyyttä Räikkösen suorituksiin kauden toisella puolikkaalla. Oliko Kimi sitten alavireessä alkukaudesta?

– Stefanolla, kuten kaikilla muillakin, on oikeus mielipiteeseensä. Mutta kun katsoo alkukauden suorituksia ja korjaa bensiinimäärät samoiksi, Kimi oli useammin nopeampi kuin Felipe Massa. Olihan siellä huonoa säkää ja vastoinkäymisiä – kuten likainen lähtöpuoli muutamassa sellaisessa kisassa, missä se teki eniten kipeää, mutta mitä tyytyväisemmäksi Kimi on tullut autoonsa, sitä parempaa jälkeä on tullut, manageri Robertson tuumii.

– On kova suoritus ajaa pisteitä jopa kovempaa tahtia kuin mestaruudesta kamppailevat, kun ei ole nopeinta autoa käytössä. Kimi on vaan saanut joka kerta kaiken irti, kun Brawn ja Red Bull eivät näytä onnistuvan samassa kisassa. Siksi niitä palkintosijoja on tullut koko ajan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tasaisin kausi
miesmuistiin

– Onhan tämä ollut todella outo kausi. Kun katsoo, kuinka lähekkäin kaikki autot ovat toisiaan harjoitusajoissa ja aika-ajossa, Kimin keräämä pistemäärä viime kisoista nousee arvoonsa. Kuka olisi lyönyt ropoakaan Force Indian puolesta vielä 3-4 kisaa sitten, mutta nyt sillä autolla ajetaan paalusta ja kisan nopeimmista kierroksista. Se kuvaa parhaiten tämän kauden tasaisuutta.

Robertson ei parhaalla tahdollakaan lupaa Räikkösen palkintoketjun jatkuvan Singaporessa.

– Olen kuullut, miten muut tiimit kehittävät autojaan sinne ja lyövät 110 prosenttia likoon ollakseen 4-5 kymmenystä taas entistä nopeampia. Se merkitsee hankaluuksia Ferrarille, koska tähän autoon ei ole tehty mitään merkittävää kehitystyötä enää moneen kisaan. Mutta Kimi on Kimi, hän lyö taas kaiken likoon, Robertson ruotii.

Turun Sanomat, Singapore

HEIKKI KULTA