HPK murskasi Tapparan

Ylivoimapeli oli Hämeenlinnan Pallokerhon paras ase, kun se kukisti jääkiekon SM-liigassa Tapparan maalein 6–1 ja otti samalla kauden ensimmäisen voittonsa. Isännät tekivät neljästä ensimmäisestä maalista kolme ylivoimalla.

HPK hyökkääjistä Joonas Vihko teki kaksi maalia ja muodosti yhdessä Niko Niemisen ja Ville Viitaluoman kanssa tehokkaan ketjun. Jukka Laamanen oli tehokas myös hyökkäyspäässä, sillä tehty maali ja kaksi maalisyöttöä osoittivat miehen tehon. Joonas Kemppainen onnistui saalistamaan samat tehot kuin Laamanenkin.

– Nyt löytyi tekemisen suhteen oikeata meininkiä. Ylivoimapeli vaatii yksinkertaista peliä ja nopeita syöttöjä. Tänään meillä oli paljon onnistujia, vaikka numerot hieman meitä mairittelevatkin, sanoi HPK valmentaja Jukka Rautakorpi.

Tapparan Jonas Enlundin,Jori Lehterän ja Lee Goren muodostama kolmikko teki joukkueen ainoan maalin. Tuukka Mäntylä puolusti tehokkaimmin.

– HPK oli nälkäisempi ja työmäärältään moninkertaisesti meitä tehokkaampi. Avauserään peli ratkesi ja jäähyt sotkivat peliä. Meiltä paska peli, totesi Tapparan valmentaja Mikko Saarinen.