Suomi peittosi Armenian jalkapallossa

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue aloitti MM-karsinnat komeasti, kun se kaatoi Armenian Jerevanin hulppealla stadionilla tylysti 4–0. Suomen ratkaisijaksi nousi hyökkääjä Sanna Talonen, joka nakutti kaksi maalia jo ensimmäisellä puoliajalla. Talosen lisäksi maalinteossa onnistuivat Maija Saari ja Sanna Malaska.

– Teimme, mitä tarvitsikin tehdä. Tavoite oli saada kolme pistettä, mutta tiesimme, ettei ottelusta tule helppo. Oli vaikea pelata, kun Armenia vain puolusti. Toisella puoliajalla he väsyivät, ja se vaikeutti pelaamistamme entisestään, kun pienellä alueella oli niin monta pelaajaa, maajoukkueen päävalmentaja Michael Käld kuvaili.

Suomi sai otteluun unelma-alun, sillä peliä ei ollut pelattu kuin 24 sekuntia, kun Sanna Talonen viimeisteli avausmaalin Katri Nokso-Koiviston syötöstä.

– Oli erikoista pelata, kun ei ollut mitään hajua vastustajista. Emme tienneet yhtään mitä odottaa. Armenialla oli aika nuori joukkue, ja hyvin he taistelivat,Talonen kuvaili.

Suomen kolmas maali oli Maija Saaren taidonnäyte pelin 78. minuutilla. Sanna Malaska viimeisteli ottelun 4–0-loppulukemat.