Moottoriurheilu

Suninen mukaan Toyotan WRC-tiimiin

Arkistokuvassa Teemu Suninen haastateltavana Turussa. TS/Jane Iltanen
Arkistokuvassa Teemu Suninen haastateltavana Turussa. TS/Jane Iltanen

Toyotan eurooppalainen kilpa-autoyksikkö Toyota Motorsport GmbH (TMG) tekee paluun rallin MM-sarjaan vuonna 2017. Tiistaina se ilmoitti, että WRC-tiimin juniorien kuljettajaohjelmaan on kiinnitetty 21-vuotias Teemu Suninen.

TMG:n juniorien kuljettajaohjelma tähtää siihen, että tiimin täysiverisen Yaris WRC -ralliauton kehitystyön aikana tiimissä kehittyy myös kuljettajia, jotka pystyvät vuonna 2017 koittavan Toyotan rallin MM-sarjapaluun yhteydessä hyödyntämään maksimaalisesti kilpa-auton ominaisuuksia.

Teemu Suoninen on tiimin kuljettajaohjelman toinen jäsen. TMG tiedotti jo tammikuussa, että toinen kuljettaja on ranskalainen Eric Camilli.

Suninen on jo kartuttanut mainetta lupaavana kuljettajalahjakkuutena vuonna 2013 tapahtuneen rallidebyyttinsä jälkeen. 21-vuotias ajoi ensimmäisen WRC-osakilpailunsa viime vuonna Jyväskylässä ja voitti perinteikkään Neste Oil Rallyn WRC 3 -luokan.

Camili puolestaan on 27-vuotiaaksi verraten iäkäs ralliuran aloittaja, mutta on jo herättänyt positiivista huomiota erilaisissa merkkisarjoissa. Hän sijoittui hopealle viime vuoden Ranskan MM-rallin Junior-luokassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

WRC2- ja WRC3 -luokissa kilpailemisen lisäksi Eric ja Teemu testaavat Yaris WRC -autoa saavuttaakseen tärkeää kokemusta WRC-luokan ajokista. Yhdessä merkittävästi kokeneempien Stéphane Sarrazinin ja Sebastian Lindholmin kanssa Yaris WRC viedään äärirajoille erilaisilla ajoalustoilla ympäri Eurooppaa.

Kuljettajaohjelma tähtää myös tiimiläisten fyysisen kunnon, kommunikaatiokykyjen, mediataitojen ja tiimityöskentelyn kehittämiseen.

– Olemme ilahtuneita siitä, että Eric ja Teemu ovat mukana junioriohjelmassamme tänä vuonna. Olemme työskennelleet molempien kuljettajien kanssa vuoden alusta saakka ja olemme erittäin vakuuttuneita. Molemmilla on hurjasti potentiaalia ralliin: he ovat todella nopeita, mutta myös älykkäitä ja suunnitelmallisia. Nämä ovat ominaisuuksia, jotka ovat edellytyksiä menestykselle tässä lajissa. Testasimme useita nuoria kuljettajia viime vuoden lopulla, ja Eric ja Teemu erottuivat joukosta poikkeuksellisen lahjakkaina. Odotamme kasvavamme tiiminä yhdessä heidän kanssaan, TMG:n johtaja Yoshiaki Kinoshita kertoo.

– Olen hyvin ylpeä liittyessäni mukaan TMG:n juniorikuljettajien kehitysohjelmaan. Toyotalla on kova maine ja historia rallissa: on suuri kunnia tulla valituksi osaksi TMG:n paluuta rallimaailmaan. En malta odottaa työn aloittamista – tulen antamaan kaikkeni osoittaakseni olevani luottamuksen arvoinen. Tavoitteenani on oppia mahdollisimman paljon, sillä olen vielä urani alussa. Haluan kasvaa tiimin mukana ja odotan innolla yhteistyötä Stéphanen, Sebastianin ja Ericin kanssa. Tiimin positiivisen ammattimainen tunnelma on hyvin motivoiva, Suninen iloitsee.

Turun Sanomat, Helsinki