F1

Räikkönen teki yhden kisan ohitusennätyksensä

Kimi Räikkönen Sepangin radalla. AFP/Manan Vatsyayana
Kimi Räikkönen Sepangin radalla. AFP/Manan Vatsyayana

Kimi Räikkönen teki Malesian Grand Prix -kisassa enemmän ohituksia kuin kertaakaan aiemmissa 213 F1-kisassaan.

Ferrarin suomalaiskuskille kirjattiin sunnuntain kymmenen ohitusta ns. lentävillä kisakierroksilla. Kimin aiempi ennätys oli kahdeksan ohitusta Ferrarilla Italian GP-kisassa 2008.

Malesia mullisti Australian avauskisan ohituslukemat. Kun Melbournessa jäätiin 11 ohitukseen, nyt niitä ropisi peräti 60. Viime kaudella vain Saksan kisassa nähtiin enemmän ohituksia. Siellä niitä kirjattiin 65.

Ohitusmäärä on myös uusi Malesian kisaennätys. Aiempi oli 44 ohitusta kauden 2001 sadekisassa.

Räikkösen jälkeen eniten ohittivat Williamsin Valtteri Bottas ja Mercedeksen Nico Rosberg, jotka kummatkin menivät kilpailijasta edelle seitsemän kertaa.

Räikkönen johtaa nyt tätä epävirallista pörssiä, kun teki jo Australiassa kolme ohitusta. Yhteensä Kimillä on 13 ohitusta kahdesta kisasta, mikä tietysti selittyy hänen heikoilla sijoituksillaan kisojen ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Eniten ohitettu – 12 kertaa – on Force Indian Sergio Perez.

Ohitukset

Malesian ohitukset (60). Kimi Räikkönen 10, Valtteri Bottas ja Nico Rosberg 7, Max Verstappen ja Romain Grosjean 6, Lewis Hamilton ja Daniil Kvjat 4, Felipe Massa ja Carlos Sainz Jr 3, Felipe Nasr, Pastor Maldonado ja Daniel Ricciardo 2, Jenson Button, Sergio Perez, Fernando Alonso ja Sebastian Vettel 1.

Turun Sanomat, Udine

MICHELE MERLINO