Urheilu

Erkinjuntti laukoi Tapparan välieriin

Tapparan Antti Erkinjuntti (oik) iskee 3-4 voittomaalin ohi HIFK:n maalivahti Kevin Lankisen ja Toni Söderholmin jääkiekkkoliigan puolivälieräottelun HIFK-Tappara jälkeen Helsingissä maanantaina 30. maaliskuuta 2015.  Lehtikuva/ Seppo Samuli
Tapparan Antti Erkinjuntti (oik) iskee 3-4 voittomaalin ohi HIFK:n maalivahti Kevin Lankisen ja Toni Söderholmin jääkiekkkoliigan puolivälieräottelun HIFK-Tappara jälkeen Helsingissä maanantaina 30. maaliskuuta 2015. Lehtikuva/ Seppo Samuli

HIFK ja Tappara järjestivät huisin trillerin jääkiekon SM-liigan kuudennesta puolivälierästään, jonka vierasjoukkue vei jatkoerässä maalein 4–3. Ratkaisumaalin viimeisteli Antti Erkinjuntti 75 minuutilla, ja sen turvin Tappara vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 4–2 ja eteni välierään Lukkoa vastaan.

– Aleksi Elorinne nousi viivasta ja yritti lyödä vanhanaikaisen. Mutta kiekko tulikin toiselle puolelle minulle suoraan lapaan. Onneksi meni sisään, Erkinjuntti kertasi pudotuspelikevään avausosumaansa.

HIFK:lla oli erinomainen tilaisuus runnoa kamppailu enemmän puolivalmiiksi toisessa erässä, kun se sai ensin pelata puolitoista ja sitten jopa kaksi minuuttia viidellä kolme vastaan. Helsinkiläiset aloittivat etsikkoaikansa hyödyntämisen tehokkaasti, kun Lauri Taipalus ja Juuso Puustinen kasvattivat HIFK:n johdon vain 21 sekunnin osumavälillä 3–1:een.

Tapparan puolustustrio maalivahti Juha Metsolan kera esti kuitenkin isomman maalitehtailun jäähyryppäässä, ja sitten iskivät tamperelaiset. Vieraiden Elmeri Kaksonen viimeisteli siirretyn rangaistuksen aikana 3-2:een ja vain 23 sekuntia myöhemmin Pekka Jormakka livahti läpiajoon kahvittaen maalivahti Ville Husson rystyharhautuksellaan.

– Maalintekijöidemme ja maalivahtimme, Juho Metsolan joka päihitti sarjassa HIFK:n vahdit, täytyy muistaa huomioida alivoimamiehemme. He ratkaisivat paljon tänään ottelua meille, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kiteytti.

TS–STT