Urheilu

Lakimies pohjusti ja poliisi viimeisteli historiallisen maalin

Elämme huippujalkapallossa ammattilaisaikakautta, mutta poliisikin voi tehdä maalin maaottelussa.

Se tuli todistetuksi Gibraltarin ja Skotlannin EM-karsintataistossa.

Skotlanti voitti murskanumeroin 6–1, mutta Gibraltarin leirissä suupielet olivat ylöspäin. Maali oli lajin kääpiövallalle ensimmäinen sen viime vuonna alkaneessa EM-karsintahistoriassa.

Gibraltarin kokoonpanon ainoa ammattilaispelaaja oli Prestonissa Englannissa pelaava puolustaja Scott Wiseman. Maalin viimeistellyt Lee Casciaro on siviiliammatiltaan poliisi. Esityön teki lakimies Aaron Payas.

– Nämä ovat pieniä askelia meille, mutta olen erittäin ylpeä pelaajistani, Gibraltarin skottisyntyinen päävalmentaja David Wilson sanoi.

– Tulimme tänne tehdäksemme maalin ja sitä myötä historiaa. Onnistuimme tavoitteessamme, Wilson jatkoi.

Maali ei syntynyt pelin jäähdyttelyvaiheessa, vaan 20. minuutilla lähes heti Skotlannin avausosuman jälkeen.

– Kaikki kunnia Gibraltarille. Heidän takiaan sain hetkittäin kokea kurjuutta tässä pelissä, Skotlannin päävalmentaja Gordon Strachan sanoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Saksa raiteillaan

Samaisen D-lohkon toisessa alkuillan ottelussa Saksa haki 2–0-vierasvoiton Georgiasta. Maaleista vastasivat Marco Reus ja Thomas Müller.

– Pelistä jäi ristiriitaisia tunteita. Pelasimme hyvin avauspuoliajalla ja teimme pari hienoa maalia, mutta toisen jakson tehottomuus oli turhauttavaa, Müller sanoi.

– Katsaus lohkotilanteeseen ennen peliä riitti kertomaan, kuinka kriittinen tilanne on. Tämä oli dynaaminen esitys, toisellakin jaksolla kontrolloimme peliä, mutta emme menneet maalia kohti samalla höyryllä, päävalmentaja Joachim Löw sanoi.

Lohkon kärjen tilanne on kutkuttava. Johdossa on Puola 11 pisteellä, seuraavina Saksa ja Skotlanti 10:llä, neljäntenä Irlanti 8:lla.

Puola oli sunnuntaina lähellä karata pidemmällekin etumatkalle, mutta vierasvoitto valui Dublinissa käsistä viime hetkellä. Shane Long teki Irlannille tasoituksen ottelun lisäajalla, ja lopputuloksena oli 1–1-tasapeli.

TS–STT