Urheilu

Rask palasi kaukaloon ja torjui Bostonille tärkeän voiton

Tuukka Rask palasi kaukaloon, torjui 30 laukausta ja auttoi Boston Bruinsin 2-1-jatkoaikavoittoon Carolinasta NHL-jääkiekkoliigassa. Ainoa takaisku tuli toisen erän lopussa, kun Carolina pääsi ylivoimahyökkäykseen ja Nathan Gerbe ohitti Raskin. Suomalainen palkittiin pelin arvokkaimpana pelaajana.

Rask joutui jättämään Bostonin edellisen pelin New York Rangersia vastaan kesken migreenin vuoksi. Alun perin Bruins tiedotti, että syynä olisi ollut nestehukka, mutta tämä oli väärä tieto.

- Aloin nähdä pisteitä ensimmäisen tauon aikana. Kun menin jäälle, näin kaksi numeroa 37 aloituksessa. Ajattelin, että minun on parempi häipyä täältä, Rask sanoi NHL:n nettisivujen mukaan.

Oireet kestivät 25 minuuttia, jona aikana lääkäri tutki Raskin silmät. Hänellä on ollut aiemminkin vastaavia pulmia, mutta nyt päänsärky oli tavallista pahempi. Myös hänen äitinsä ja veljensä ovat kärsineet migreenistä.

- Tällaista voi joskus tapahtua. Toivottavasti siitä ei tule ongelma.

Voitto oli tärkeä Bostonille, joka on kiinni itälohkon viimeisessä pudotuspelipaikassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ovetshkin lähellä 50 maalin rajaa

Jussi Jokinen auttoi Floridaa pitämään haaveet pudotuspelipaikasta elossa Ottawassa. Jokinen teki yhden maalin, kun joukkue peittosi isännät 4-2 vieraissa. Jokisen osuma syntyi toisessa erässä ylivoimalla, kun hän laukoi kiekon suoraan syötöstä Ottawa-maalivahti Craig Andersonin ohi. Osuma oli Jokisen kauden kahdeksas.

Jaromir Jagr viimeisteli kaksi Floridan maaleista. Jälkimmäinen syntyi vanhanaikaisella.

- Edellisen kerran tein sen 1994, ja yllättäen 20 vuotta myöhemmin se toimii yhä. En tee sitä usein. En uskonut, että minulla on vielä tuo liike. Olen yllättynyt. Ehkä syynä oli se, että kävin kirkossa ennen peliä, Jagr pudotteli.

Jagr johtaa liigan maalipörssiä ylivoimaisesti. Venäläishyökkääjällä on nyt koossa 49 osumaa, kun seuraavina olevat Tampan Steven Stamkos ja Rangersin Rick Nash ovat tehneet 40 maalia.

Jagr on tehnyt NHL-urallaan 720 maalia. Hän on enää yhdentoista osuman päässä kaikkien aikojen maalitilaston neljättä sijaa pitävästä Marcel Dionnesta.

NHL-tulokset:

Ottawa-Florida 2-4 (0-0, 0-2, 2-2)

F: Jussi Jokinen 1+0.

NY Rangers-Washington 2-5 (2-1, 0-1, 0-3)

NY Islanders-Detroit 5-4 (3-3, 2-1, 0-0)

Carolina-Boston ja. 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

B: Tuukka Rask 30/31 torjuntaa.

Nashville-Calgary 2-5 (1-2, 0-2, 1-1)

New Jersey-Anaheim 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Pittsburgh-San Jose vl. 3-2 (2-0, 0-2, 0-0, 0-0)

Winnipeg-Chicago 3-4 (0-1, 3-1, 0-2)