Urheilu

Pärmäkoski hiihti 30 kilometrin SM-kultaan

Krista Pärmäkoski on voittanut maastohiihdossa kolmannen aikuisten sarjan Suomen mestaruutensa, kun hän ylsi ykköseksi Kuusamossa. Rukalla hiihdettiin tänään 30 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

- Tuntuu todella hyvältä vaikean kauden jälkeen, Pärmäkoski sanoi.

Hänen kauttaan pilasi sairastelu joulukuussa ja Falunin MM-kisojen jälkeen.

Hopealle hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen, joka hävisi Pärmäkoskelle minuutin. Pronssia otti Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen. Kärkikolmikko oli maalisuoralla yhtä aikaa.

- Mitalissa oli yhteistyötä Kristan kanssa. Välillä oli heikkoja hetkiä, mutta olen tyytyväinen hopeaan, Mononen sanoi.

Kyllönen sanoi sykemittarinsa viestittäneen maalissa, että tavoite tuli saavutettua.

- Olen samaa mieltä. 30 kilometriä vapaalla ja väliaikalähtönä ei ole minun vahvimpia matkojani, Kyllönen tuumasi.

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen taisteli alkumatkasta voitosta, mutta putosi viidenneksi lähes neljän minuutin päähän kärjestä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Sanotaan suoraan, että ihan järkyttävä suksi. En ole ikinä näin huonolla suksella hiihtänyt, Niskanen sanoi harvinaisen suoraan..

Hän sinnitteli maaliin, jotta pitäisi kärkipaikkansa Suomen cupin kokonaispisteissä. Taistelu kannatti, sillä Niskanen vei cupin kokonaisvoittajan 5 000 euron palkinnon.

- Näin huonoon sijaan en tätä talvea jätä. Pitää etsiä jotkut kansalliset vielä, Niskanen naurahti.

Lappeen Riennon Riikka Sarasoja-Lilja lopetti uraansa SM-kisojen nelossijaan.

- Vähän on hassu fiilis. Onhan tämä epätodellista, mutta olen sinut asian kanssa, Sarasoja-Lilja kertasi maalialueella, jolla halaajia riitti.

Jatkossa hän keskittyy hoitamaan liikunnanopettajan opintonsa loppuun. Ohjelmaa on luvassa myös uuden koiranpennun kanssa. Perheen toinen bordercollie on tulossa taloon alkavalla viikolla.

Kisan mestarisuosikki Riitta-Liisa Roponen ei ollut mukana lievän kuumeen takia, eikä ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinenkään startannut matkaan.