F1

Moottorikiintöön luvassa ylimääräinen voimayksikkö

Arkistokuvassa Bernie Ecclestone (kesk.) antaa haastattelua ex-kuljettaja Damon Hillille Hockenheimissa heinäkuussa 2014. EPA/JENS BUETTNER
Arkistokuvassa Bernie Ecclestone (kesk.) antaa haastattelua ex-kuljettaja Damon Hillille Hockenheimissa heinäkuussa 2014. EPA/JENS BUETTNER

F1-patruuna Bernie Ecclestone haluaa muutosta tämän kauden moottorisääntöön. Tallit miettivät nyt ehdotusta, että tämän vuoden 19 kisaviikonloppuun olisikin käytettävissä viisi voimayksikön aiemmin hyväksytyn neljän sijasta. Viime kaudella kiintiöön kuului viisi moottoria, ja silloinkin eräät tallit joutuivat turvautumaan kuudenteen.

Muutoksen taustalla olisi ajatus antaa enemmän joustavuutta tälle kaudelle jo muutenkin hyväksyttyyn käytäntöön voimayksikköjen kehittämisestä MM-sarjan aikana.

Tähän mennessä McLaren-Hondan ja Red Bull-Renaultin molemmat kuljettajat ovat menettäneet jo yhden moottorin kiintiöstään, joten ne hyväksyvät ehdotuksen tietysti mielihyvin.

Fernando Alonsolle jäi vain kolme moottoria, vaikka hän ei edes ajanut Australian avauskisaa, kun siellä lomittaneelta Kevin Magnussenilta kone levisi.

Ylimääräiseen moottoriin turvautumisesta seuraa kymmenen lähtöruudun rangaistus.

Tiettävästi ainakaan Mercedes ja sen asiakastiimit eivät ole suoralta kädeltä hyväksyneet Ecclestonen ajamaa ehdotusta. Asiakastiimit maksavat moottoreistaan ja ylimääräinen toimitus tietysti tuo hintaa lisää.

Ecclestonen vallan tuntien uskotaan kuitenkin, että viiden moottorin kiintiö kaudelle hyväksytään huhtikuun alussa kansainvälisen autoliiton FIA:n kokouksessa.

Turun Sanomat, Kuala Lumpur

HEIKKI KULTA