Urheilu

Kärpät pudotti väsyneen SaiPan kyydistä

SaiPasta ei ollut enää puolivälieräsarjan lopulla kuin kevyeksi kiusaksi Kärpille. Kärpät ratkaisi sarjan lauantaina edukseen ja eteni jääkiekkoliigan välieriin voitoin 4-1.

Lauantaina oululaisten voittolukemat olivat 5-1. Ratkaisun maku saatiin suuhun jo avauserässä, kun Ben Maxwell maalasi toisella minuutilla ja Simon Suoranta puolitoista minuuttia ennen erätaukoa. Toisessa erässä yllätysratkaisija Suoranta osui toistamiseen.

SaiPalta vain kapteeni Ville Koho onnistui ohittamaan kärppävahti Iiro Tarkin. 4-1-kavennusosuman noste jäi vähäiseksi, ja lopussa ex-saipalainen Patrick Davis viimeisteli tyhjiin.

Tappara kellisti HIFK:n 2-1 ja siirtyi ottelusarjassa 3-2-johtoon. Kaikki maalit syntyivät avauserässä, ja niistä kirvespaitojen ensimmäinen herätti äänekästä murinaa. Pekka Jormakka riisti kiekon lähes tyylipuhtaan mailakampin avustuksella, mutta tuomareiden pillit eivät soineet. Jormakka syötti, ja Markus Kankaanperä latasi verkkoon.

HIFK:n tasoitus syntyi ylivoimalla ja oli ranskalaispakki Yohann Auvitun käsialaa. Tapparan voitto-osuman viimeisteli syöttövirtuoosina paremmin tunnettu Jan-Mikael Järvinen. Järvinen vei HIFK:n puolustajat ja maalivahti Ville Husson vipuun taidokkaalla valelaukauksella.

Lukko osoitti KalPaa vastaan luonteenlujuutta ja kaapi kotijäällään 3-2-voiton. Ottelusarjakin on Lukon eduksi voitoin 3-2.

Kamppailu lämpeni kunnolla kolmannessa erässä. KalPa kiipesi komeilla vastaiskumaaleilla kahdesti tasoihin, mutta molemmat Lukko kuittasi nopeasti. Vain 23 sekuntia Sami Mutasen 2-2-osuman jälkeen Janne Lahti viimeisteli voittomaalin.

Lahti on liigaurallaan tehnyt 28 pudotuspelimaalia. Hän on aktiivipelaajista tilaston ykkösenä.

Jatkopaikat ovat katkolla Lukolle ja Tapparalle maanantaina. Viimeistään tiistaina saadaan ratkaisut seitsemänsissä koitoksissa.