F1

Räikkönen hakee nousua vaikeamman kautta

Kimi Räikkönen Sepangin radalla 28. maaliskuuta 2015. EPA/DIEGO AZUBEL
Kimi Räikkönen Sepangin radalla 28. maaliskuuta 2015. EPA/DIEGO AZUBEL

Kuten Australiassa Kimi Räikkönen ajoi myös Malesiassa erittäin lupaavan kisasimulaation perjantain harjoituksissa. Melbournessa se antoi osviittaa kisavauhdista. Samaa odotetaan Sepangissakin.

Millaista nousua Ferrarin suomalaiskuski odottaa 11. ruudusta?

– Siitä ei vielä osaa sanoa mitään. Käymme lävitse kaikki mahdollisuudet, ja katsotaan, mitä pystymme tekemään. Ei kisasta koskaan etukäteen, mitä tapahtuu. Yritämme parhaamme. Sitten sen näkee, mitä saamme tehdyksi.

– Ei tämä nyt ole ihanteellinen lähtötilanne kisaan. Keskiryhmästä startatessa on aina suuremmat mahdollisuudet, että ensimmäisessä parissa mutkassa kolisee. Ei tämä ainakaan elämää helpota, Räikkönen tuumaili.

Mikä sitten meni aika-ajossa pieleen?

– Se vain meni väärin. Meidän olisi pitänyt lähteä aiemmin radalle. Nyt kävi näin. Kierrosaika olisi ollut siellä, tai sielläpäin, joten odotimme vahvaa aika-ajoa. Pääsimme lopulta vauhtiin, mutta tällaista vaan tapahtuu. Tämä on osa tätä urheilua, mutta pettymyshän tämä on.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Williamsit ovat Räikkösen edessä neljännessä rivissä. Voiko kisassa odottaa Ferrarin ohittavan ne?

– Sen näkee sitten sunnuntaina. Teimme elämämme hyvin hankalaksi, mutta tietenkin yritämme parhaamme. Katsotaan sitten, mikä on lopputulos. Sehän merkitsee eniten.

Sopisiko Räikköselle kuiva vai kostea keli?

– Olimme aika hyvässä vauhdissa harjoituksissa, joten kelillä ei ole niin väliä. Meillä on hyvä vauhti satoi tai paistoi.

Entä sitten auton balanssi aika-ajossa?

– Tietenkään kovin usein autoa ei saa ihan täydelliseksi. Aina sitä haluaa parantaa. Se on normaalia jokaisella radalla. Nyt ei ollut ihanteellista tunnetta. Auto liukui paljon, mutta harjoituksisa oli hyvin kuumaa, ja näki, että kaikilla oli yhtä vaikeaa. Kierrosajat olivat hyviä, mutta tunne olisi voinut olla parempi. Sekin on ihan normaali juttu, Räikkönen totesi.

Turun Sanomat, Kuala Lumpur

HEIKKI KULTA