Urheilu

Vuokatti juhli kymmenettä kertaa miesten viestissä

Viestimestaruuden voittaminen ei ole muuttunut rutiinihommaksi Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtojoukkueessa, vaikka Kuusamossa se siltä vaikuttikin. Voittajien tuuletuksista puuttui joukkueelle tyypillinen riehakkuus, sillä kultamitalikamppailu ratkesi jo toisen osuuden alkutaipaleella.

Vuokatin kvartetti Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen, Mikko Koutaniemi ja Martti Jylhä peittosi 4x10 kilometrillä kovimman haastajansa Kouvolan Hiihtoseuran 48,5 sekunnilla, ja Ski Team juhli kymmenettä mestaruuttaan.

- Viestit ovat seuralle tosi tärkeitä. Puheenjohtajamme Markku Laanti on sanonut, että se on voitto tai kuolema, Koutaniemi heitti.

Kouvolan Hiihtoseuran hopeajoukkueessa hiihtivät Lauri Vuorinen, Ville Nousiainen, Kari Varis ja Lauri Lepistö. Ankkureista nopein Kusti Kittilä toi Oulun Hiihtoseuran pronssille, vaikka oli tullut yöllä Ruotsista sotilaiden maailmanmestaruuskisoista.

- Oli hyvä fiilis, kun minulla oli kisan parhaat sukset, Vantaan Matti Heikkisen takanaan pitänyt Kittilä tuumasi. Oulun muut mitalimiehet olivat Lasse Paakkonen, Jarmo Rissanen ja Heikki Palosaari.