Nelinpeli tärkeä Suomelle lauantaina Salossa

Nieminen huokuu itseluottamusta

Salohalli ja sen pelialusta on kerännyt sekä Suomen että Kyproksen joukkueen kiitokset. Keskiviikkona areenalla harjoittelivat Henri Laaksonen ja Jarkko Nieminen, joiden otteita silmä tarkkana seurasi maajoukkueen kapteeni Kim Tiilikainen.
Salohalli ja sen pelialusta on kerännyt sekä Suomen että Kyproksen joukkueen kiitokset. Keskiviikkona areenalla harjoittelivat Henri Laaksonen ja Jarkko Nieminen, joiden otteita silmä tarkkana seurasi maajoukkueen kapteeni Kim Tiilikainen.

Turun Sanomat, Salo

JARMO LAAKSO

Suomen ja Kyproksen kohtaamisesta Euro/Afrikan II ryhmän Davis cupin tennisottelussa Salossa odotetaan tasaista vääntöä. Edellisen ottelun pari vuotta sitten Nikosiassa voitti Suomi 3–2, ja samaa tulosta odotetaan myös tällä kertaa.

Tärkeään osaan nousee lauantainen nelinpeli, sillä kumpikaan joukkue ei halua lähteä päätöspäivään 1–2-tappioasemassa, saatikka jo ratkaisevassa 0–3-tilanteessa. Tuloksia spekuloitaessa voitaneen odottaa ykköspelaajien tänään voittavan ottelunsa kakkospelaajia vastaan.

Maskun suuri poika Jarkko Nieminen on itseoikeutetusti tänään Kyproksen kakkospelaajaa vastassa. Myös Marcos Baghdatisin asema Kyproksen ykkösenä on selkeä.

Niemisen olemus huokuu itseluottamusta ja miehestä näkee, että pelaamisen estäneen rannevamman aikana ei ole laiskoteltu. Sen verran miehen posket ovat lommolla kovan harjoittelun jäljiltä.

– Kuntoni on hyvä ja US Openista sain hyviä signaaleja pelaamiseeni, sillä ranne taipui hyvin kaikkiin lyönteihin, eikä kipuja tuntunut, kertasi Nieminen ja lisäsi, ettei tappio ATP-listan kymppisakissa olevalle Jo-Wilfried Tsongalle jäänyt harmittamaan.

Siinä missä Nieminen piti muun joukkueen kanssa torstaina kentällä hauskaakin, oli Baghdatis suurimman osan aikaa sivummalla ja kävi kentällä säästellen ja melko kankeasti liikkuen. Olemus kieli enemmän polvivaivoista, tai sitten miehen paikat ovat kankeat voitokkaan Ranskan St.Remyn ATP-Challenger -turnauksen otteluista.

Kontinen pelaa
omaa peliään

Suomen kakkospelaajaksi odotetusti nimetty Henri Kontinen (ATP 620) voitti Vilnassa ensimmäisen ITF Futures-turnauksensa elokuun alussa. Myös Baghdatis on pannut merkille 19-vuotiaan suomalaisen pelityylin ja odottaa tämänpäiväisestä kohtaamisesta tasaista.

– Lähden pelaamaan omaa peliäni niin Baghdatista kuin Kalliastakin vastaan. Se on mielestäni ainoa keino edetä otteluissa. Vastustajaa ei kannata liikaa ajatella, analysoi Kontinen.

Kyproksen kakkospelaaja, 26-vuotias vasuri Photos Kallias (ATP 475), on kokenut DC-pelaaja. Mies liikkuu kentällä kevein askelin ja lyönnit ovat teknisesti hyviä. Jotain heikkouksia tällä massalla viihtyvällä pelaajalla kuitenkin on, sillä harjoittelun pohjalta hän voisi olla ATP-listalla korkeammallakin.

Suomen Henri Laaksonen, 17 ja Harri Heliövaara, 20, joutuvat ainakin tässä vaiheessa seuraamaan ottelua sivusta samoin kuin Kyproksen Demetrios Leontis ja Raresh Cuzdriorean.

Davis cup alkaa tänään kello 15.00 Niemisen ja Kalliasin välisellä ottelulla, jonka jälkeen pelaavat Kontinen ja Baghdatis.

Lauantaina kello 14.00 pelataan nelinpeli ja sunnuntaina kello 13.00 pelaavat ensin Nieminen ja Baghdatis ja sitten Kontinen ja Kallias.