Urheilu

Rinne jälleen voittoputkessa - nyt kaatui Tampa

Pekka Rinne maalissa 19. helmikuuta Uniondalessa. AFP\Al Bello
Pekka Rinne maalissa 19. helmikuuta Uniondalessa. AFP\Al Bello

Jääkiekon NHL:ssä Pekka Rinne on päässyt jälleen huippuvireeseen. Rinteen Nashville otti yön kierroksella 3–2-vierasvoiton Tampasta, joka on liigan kovin kotijoukkue.

Rinne torjui yhteensä 28 laukausta, ja hänet valittiin kärkiottelun ykköstähdeksi.

Nashvillen peli on ollut ajoittain vaikeaa viime aikoina. Nyt kurssi näyttää kääntyneen, sillä voitto Tampasta oli joukkueelle ja Rinteelle kolmas peräkkäinen.

Rinne nousi Montrealin Carey Pricen rinnalle eniten otteluita voittaneiden maalivahtien pörssissä. Molemmilla on nyt vyöllään 40 voittoa. Rinne on pelannut tällä kaudella 59 ottelua ja Price 60.

Suomalaisvahti kiitteli Tampa-voitosta myös tuuria.

– Meillä oli kahdessa ensimmäisessä maalissa mukana myös vähän onnea, kun ensimmäiset pari vetoa upposivat. He eivät ole parhaiten kotiotteluissaan menestynyt joukkue vahingossa, Rinne sanoi NHL-sivuston mukaan.

Myös San Josen Antti Niemi torjui kierroksella joukkueelleen vierasvoiton. San Jose ryösti vieraspisteet Detroitista lukemin 6–4. Niemelle kirjattiin 30 torjuntaa.

Detroitin suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen sai liki 15 minuuttia peliaikaa, joista yli viisi minuuttia ylivoimalla. Pulkkisen saldo oli yksi syöttöpiste.

Voitosta huolimatta San Josen kausi näyttää päätyvän runkosarjaan. Päästäkseen pudotuspeleihin sen pitäisi kuroa kiinni 10 pisteen kaula, ja pelejä on jäljellä vain 8.

TS–STT