F1

Alonson onnettomuuden syy ei selviä ehkä koskaan

Helikopteri kuljetti McLaren-Hondan espanjalaistähden Fernando Alonson sairaalaan. AFP/ Quique Garcia
Helikopteri kuljetti McLaren-Hondan espanjalaistähden Fernando Alonson sairaalaan. AFP/ Quique Garcia

McLarenin ja Fernando Alonson tulkinnat espanjalaistähden ulosajosta Barcelonan talvitesteissä poikkeavat toisistaan. Tallin mukaan autossa ei ollut mitään vikaa. Kuljettajan mukaan ohjaus lukkiutui.

Toimittaja Byron Young kysyi torstaina Alonsolta, miten nämä kaksi lausuntoa sopivat yhteen.

– Kuten sanoin, mielestäni on selvää, että autolla oli ongelma, mutta sitä ei ole löydetty kerätyistä datatiedoista tähän mennessä. Sitä kävimme lävitse viime viikolla tehtaallakin, eikä vain simulaattorissa, vaan kertaamalla kaiken insinöörin kanssa käytössä olevilla tiedoilla.

– Siellä täällä on kohtia, mutta selvää vastausta emme saaneet, Alonso vastasi.

– Ymmärrän ja tuen tiimiä täysin, kunnes löydämme selvän vastauksen, oli se sitten sitä tai tätä. On mahdotonta sanoa tai valehdella, että se oli sitä tai tätä. Heidän täytyy mennä yhä pidemmälle. Löytävätkö he jotain jossain kohtaa, sitä en tiedä, koska jos kuukautta myöhemmin emme ole löytäneet mitään datatiedoista, ehkä se on osa tätä ongelmaa, ettei dataa ole käytössä. Kenties emme koskaan saa vastausta.

Alonso kiisti väitteet, että olisi tajuttomuuden jälkeen herännyt vuoteen 1995, tai että olisi herännyt puhumalla italiaa tai tehnyt mitään muutakaan, mitä on väitetty.

Eikä kuljettaja myöntänyt, että pelko olisi tullut puseroon tämän tapauksen vuoksi.

– Moottoriurheilu on vaarallista. Joskus tulee iso onnettomuus, auto tuhoutuu, mutta kuljettajaan ei satu. Joskus taas hiljaisessa vauhdissa voi käydä pahasti. Riippuu, kuinka osuu ja minkä kohdan kehostaan loukkaa. Normaalielämässä on samoin. Kävellessäkin voi satuttaa itsensä. Kun viettää extreme-elämää, tietää riskit. En ole sen enempää varuillani kuin ennenkään, Alonso selvitti.

Turun Sanomat, Kuala Lumpur

HEIKKI KULTA