F1

Bottas pääsi kivuista viikko sitten

Valtteri Bottas lehdistötilaisuudessa Melbournessa 12.3.2015. AFP/William West
Valtteri Bottas lehdistötilaisuudessa Melbournessa 12.3.2015. AFP/William West

Valtteri Bottas voitti taistelunsa aikaa ja selkäkipuja vastaan. Mies on täydessä ajokunnossa viikonlopun Malesian Grand Prix -kisaan.

– Viime viikon lopussa tiesin, että pystyn ajamaan täällä, Bottas selvitti huojentuneena Turun Sanomille, kun oli läpäissyt FIA:n pakollisen terveystarkastuksen liehuvin lipuin.

– Juoksin keskiviikkona radan ympäri ilman minkäänlaisia kipuja. Kaikki on taas hyvällä mallilla.

Bottaksen alaselkään tuli pieni repeämä välilevyyn.

– Se oli aika-ajon kakkosvaiheessa viimeisellä kierroksella, kun jarrutin rajusti 13. mutkaan. Tuntui kuin joku olisi tökännyt veitsen selkääni.

Bottas ajoi aika-ajon loppuun.

– Ensimmäisen vetoni jouduin keskeyttämään, kun vasemmassa jalassa ei ollut voimaa, ja kaksi jarrutusta meni pitkäksi. Viimeisen vedon puristin väkisin loppuun, vaikka keskittyminen niissä kivuissa olikin vaikeaa.

– Kivut olivat kovat lauantai-iltana. Yön aikana ne hellittivät, ja uskoin, että olisin pystynyt ajamaan kisassa. Suunnitelmana oli ajaa kierroksia ennen lähtöruudukkoon menoa, ja katsoa sitten tiimin kanssa, mitä tehdään. FIA:n lääkärit kuitenkin katsoivat, että varotoimena oli parempi jättää kisa ajamatta. Kunnioitan heidän päätöstään.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vamma johtui Williamsin penkin asennosta ja etäisyydestä polkimiin.

– Penkin ja pedaalien asentoa on muutettu aika lailla. Selkäni on nyt neutraalimmassa asennossa, jolloin välilevyyn kohdistuu vähemmän painetta. Sen pitäisi riittää.

Kivut hellittivät Bottaksen selässä viime viikonloppuna Balin leirillä.

– Pystyin silloin taas jo treenaamaan – uimaan ja tekemään ristikkäisharjoitteita. Toipumiseksi tehtiin kaikki, mitä lyhyessä ajassa pystyi. Onneksi kisojen väliä oli kaksi viikkoa.

– Menen nyt todella luottavaisena takaisin autoon, mikä on tärkein juttu tässä vaiheessa, Bottas kiitteli.

Turun Sanomat, Kuala Lumpur

HEIKKI KULTA