Tappioton TPS haastaa tänään Ilveksen

Vahalahti jatkaa kevään tahtia

Ville Vahalahden kausi on alkanut hyvin, sillä plakkarissa on yksi tehty maali ja syöttöpinna. Tänään Vahalahti saalistaa lisäpisteitä Ilvestä vastaan.
Ville Vahalahden kausi on alkanut hyvin, sillä plakkarissa on yksi tehty maali ja syöttöpinna. Tänään Vahalahti saalistaa lisäpisteitä Ilvestä vastaan.

Turun Sanomat

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

TPS:n kausi on lähtenyt hyvin käyntiin kahdella voitolla etukäteen ajatellen vaikeista vastustajista: HPK:sta ja Jokereista. Palloseura pääseekin lähtemään tämän illan kotiotteluunsa Ilvestä vastaan asemista, joissa se ei ole vähään aikaan ollut.

– Pari edellistä kautta lähtivät surkeasti käyntiin. Nyt tahti on ollut toinen, Ville Vahalahti miettii.

– Ei kahdella voitolla tietysti vielä kovin pitkälle mennä. Mutta jos pystymme jatkossakin pelaamaan samalla tasolla kuin lauantaina, pystymme voittamaan kenet tahansa.

Totta onkin, että Jokerit-ottelu oli yksi parhaista, minkä TPS on pelannut vuosikausiin. Vahalahden mukaan ottelu tuntui mukavalta myös pelaajan näkökulmasta.

– Itselläni – ja koko joukkueella – oli lauantain pelin jälkeen sellainen olo, että olimme pelanneet todella hyvän pelin.

Vahalahti uskoo, että avainasemassa TPS:n hyvissä otteissa on ollut päänuppi.

– Nämä asiat ovat aina niin pienestä kiinni. Juuri nyt koko joukkueella on päällä kova itseluottamus ja hyvä fiilis. Ja silloin asiat vain loksahtavat kohdalleen, hän miettii.

Vahalahti itse on jatkanut siitä, mihin viime keväänä jäi. Vaikka hän joutui poistumaan Hämeenlinnan ottelusta kesken kaiken olkapäävamman vuoksi, on hän silti Tepsin kolmanneksi tehokkain pelaaja 1+1 pisteellään.

Samassa ketjussa Vahalahden kanssa ovat pelanneet Antti Erkinjuntti ja Tomas Plihal. Kolmikon ominaisuudet täydentävät hyvin toisiaan ja troikka jatkaa yhdessä tänään Tepsin ykkösketjuna.

– Olemme löytäneet toisemme hyvin; oikeastaan ihmeenkin hyvin, kun ottaa huomioon, että Plihal tuli Turkuun vasta juuri ennen kauden alkua. Pelimme paranee varmasti entisestään, kun opimme tuntemaan toisemme paremmin. Nyt ei aina ole ihan selvillä, mihin kaveri on menossa, Vahalahti sanoo.

Hämeenlinnassa heittäytyessä tullut olkapäävamma pelästytti Vahalahden, mutta hän selvisi siitä säikähdyksellä.

– Se oli vähän sellainen ”puujalkatyylinen” vamma olkapäässä. Lauantaina se oli vielä vähän kipeä, mutta kipu unohtui pelatessa nopeasti. Nyt se ei vaivaa enää.

Engren jatkaa
maalilla

Ilves on Tepsin tavoin avannut kautensa kahdella voitolla. TPS hävisi Ilvekselle kesäsesongin viimeisen harjoituspelinsä 2–1, mutta sen perusteella johtopäätöksiä on vaikea vetää.

– Ilvekseltä oli siitä pelistä pois Markus Seikola. Hän on vaarallinen kaveri ylivoimalla, joten meidän on paras pysyä pois jäähyaitiosta. Meidän pitää myös olla valmiina blokkaamaan Seikolan kuteja, kun hän heittelee niitä maalille, Vahalahti miettii.

– Varmaa on se, että Ilveksenkin itseluottamus on tällä hetkellä korkealla. Meidän pitää vain jatkaa heitä vastaan omilla aseillamme: kovalla luistelulla ja taistelutahdolla.

TPS:n kokoonpano tämän illan ottelussa on sama kuin lauantaina. Maalilla jatkaa vahvasti kauden aloittanut Atte Engren.

– Ei ole syytä tehdä vaihtoa vain vaihdon vuoksi. Ja jos maalivahdin päästettyjen maalien keskiarvo on yhden luokkaa, ei asiaa tarvitse kovin paljon miettiä, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen toteaa Engrenin hurjasta lukemasta 0,96.