Urheilu

Lappeenrannan parhaat Packalenin tallista

Lauantain T76-kierros äityi ylivaikeaksi, ja jo neljän kohteen jälkeen kaikki kupongit olivat pudonneet.

Kun vielä päätöskohteeseenkin saatiin huima yllätys Fiery Sidin kirittyä voittoon, riviltä löytyi vain yksi kuusi oikein -tulos, jolla lunasti runsaat 125 000 euroa.

Koska seitsemän -oikein tuloksia ei löytynyt, ensi lauantain Kouvolan kierroksella jaettavaksi siirtyi runsaat 143 000 euroa.

Urheilupuolella ravien tähti oli Christa Packalen. 22-vuotias hollolalainen saavutti T76-rivin aloittaneessa kultadivisioonassa harvinaisen saavutuksen, kun hänen valmentamansa Turbo Viking ja Kiikku’s Lordi ottivat arvokkaan kaksoisvoiton.

Hannu Torvisen ajama Turbo Viking oli pelaajille hirmuyllätys, sillä ruuna oli lähdön toiseksi vähiten pelattu ja sen peliosuus oli minimaalinen 0,52 prosenttia. Voiton avaimena oli hyvin onnistunut juoksu sisäradan jonossa, mutta Turbo Vikingin suorituskin oli parempi kuin pitkään aikaan.

– Etukäteen ajattelin, että rahasija eli sijoitus neljän joukossa olisi Turbo Vikingiltä hyvä saavutus, Christa Packalen myönsi voiton jälkeen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Hevonen on tuntunut treeneissä koko ajan hyvältä, mutta starteissa se ei ole puristanut parastaan, vaan loppumetrit ovat olleet sille vähän vaikeita.

”Ei voinut edes kuvitella”

Turbo Vikingin omistavan Ravuri Oy:n takana on Christa Packalenin äiti Susanna Packalen, joka omistaa valtaosan Christa Packalenin valmentamista 15 ravurista. Kaksoisvoitto kultadivisioonassa oli nuoren valmentajan uran kohokohta.

– Ei tällaista voinut edes kuvitella, ikionnellinen Christa Packalen myhäili.

Rivin helpoimpiin rasteihin kuului suomenhevosten avoimen lähdön voittanut Suivikas, joka palasi hienossa kunnossa kahden kuukauden kilpailutauolta. Terho Rautiainen ajoi oriin johtavan rinnalle, ja Suivikas jyräsi lopussa voittoon, vaikka laukkasikin viimeisessä kaarteessa lyhyesti.

– Ehdin jo ajatella, että nyt karkasi voitto, mutta hienosti Suivikas vielä paikkasi tilanteen. En ollut aivan varma, onko se suoraan tauolta tarpeeksi notkeana, kun sitä on valmennettu tauon aikana aika paljon, Rautiainen selvitti.

TS–STT